Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Rossend Montané organitza una Fira de Manualitats Solidària

Per donar aliments es reben “molantes”, la moneda social creada a l’escola que permet obtenir manualitats
La directora de l'escola, Àngels Agramunt, mostra els aliments recollits fins ara
La directora de l'escola, Àngels Agramunt, mostra els aliments recollits fins ara

dijous 23 maig 2013

Emprenedoria, solidaritat, vincle amb l’enton, compromís social i implicació de tots els alumnes. Aquests són alguns dels continguts essencials d’un projecte realitzat a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta durant aquest curs i que culmina la setmana que ve amb una original i compromesa “Fira de Manualitats Solidària”.

En aquesta fira es podran adquirir treballs manuals que han fet els alumnes de l’escola, des de p3 fins a 6è. Es podran trobar des de pots de vidre i de fang decorats, capses de fusta, collarets o torretes amb plantes aromàtiques, fins a marcs de fotos. Però no faran falta euros per a obtenir aquests elaborats treballs manuals. Seran necessaris “molantes”, la moneda social inventada per l’escola per aquest projecte. Els “molantes” s’aconsegueixen a canvi de portar aliments bàsics i taps de plàstic. A través de l’Ajuntament d’Olèrdola, els aliments es destinaran a famílies necessitades del municipi i els taps es lliuraran a la Fundació l’Espiga.

La recollida d’aliments està funcionant aquests darrers dies a molt bon ritme i s’espera que continuï sense defallir durant la setmana que ve. La fira s’ha programat, matí i tarda, a l’interior de l’escola el dimecres, dijous i divendres.

La directora de l’escola, Àngels Agramunt, explicava que aquest any l’escola ha treballat un projecte interdisciplinari dedicat a l’emprenedoria, que va comportar rebre a l’escola a petits empresaris i autònoms que explicaven la seva experiència als infants. Amb l’ànim de fer una acció emprenedora que beneficiés a la societat, va sorgir la idea de fer aquesta Fira de Manualitats Solidària, reforçant entre els alumnes el concepte d’ajudar als altres i no buscar els diners.

Agramunt es mostrava satisfeta per l’èxit que està tenint la recollida i recordava que el projecte inclou aquesta implicació de les famílies, a més de la vessant pedagògica i la motivació social.(àudio)

Una de les alumnes de P5, la Jana, explicava que havien decorat pots de vidre i de fang. Tenia ben clar que ara els oferirien a la fira a canvi de “molantes”.(àudio)

L’Arnau i l’Enric, de cicle inicial, recordaven que les parades estaran instal.lades al passadís de l’escola.(àudio)

El Miquel i la Clàudia, de 4t, posaven l'accent en el destí dels aliments recollits i dels taps obtinguts. (àudio)

Els alumnes de l’escola han estat molt actius a l’hora de traslladar a les seves famílies el propòsit solidari del projecte. L’Aarón i la Mar, de 3r, ens explicaven que ho havien parlat a casa i les famílies havien portat aliments.(àudio)

Dos dels alumnes de cicle superior, el Pau Ignasi i el Marc, demostraven que els més grans de l’escola havien assimilat tots els detalls del projecte.(àudio)

Els alumnes de l’escola han fet cartells que han penjat per tot el poble recordant que la Fira de Manualitats Solidària obrirà les seves portes matí i tarda a l’escola Rossend Montané, dimecres, dijous i divendres de la setmana que ve. També s’ha fet un elaborat vídeo promocional que es pot descarregar a través de You Tube.

Escolta les entrevistes a Àngels Agramunt i a infants de l'escola, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions