Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Rossend Montané participa a les primeres trobades de la xarxa STEAM Cat

És un dels 24 centres de Catalunya seleccionats per aquest projecte de quatre anys que fomenta noves metodologies en les àrees de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques

dijous 31 gener 2019

 

El projecte STEAM Cat, del qual forma part d’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, ha dut a terme les dues primeres trobades dels 24 centres que en formen part. Malgrat el programa tot just està en una fase inicial, el professorat del centre olerdolenc considera molt positiu aquest treball en xarxa que ja comença a afagar forma. Anna Boix és mestra de l’escola.(àudio)

El programa STEAM Cat, impulsat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha de dotar el professorat d’eines per implementar noves metodologies que incideixin, sobretot, en les àrees de ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques, d’on provenen, precisament les sigles angleses STEAM. El programa facilitarà durant quatre anys formació, seguiment, assessorament i col·laboracions entre escoles i instituts per implementar als centres noves metodologies educatives. Marina Font, mestra de l’escola.(àudio)

La metodología STEAM proposa treballar aquestes àrees de coneixement plantejant als alumnes reptes propers a partir d’un treball cooperatiu, creatiu i transversal. Reptes quotidians als quals l’alumnat ha d’idear-ne possibles hipótesis i solucions buscant sempre el bé comú. Lluny de les clases magistrals, l’escola busca una aprenentatge vivencial, unes metodologies amb les què l’escola Rossend Montané ja treballava abans de ser un dels centres seleccionats pel programa STEAM Cat. Àngels Urgell és directora de l’escola.(àudio)

Des de la direcció de centre, Àngels Urgell destaca que a les escoles de primària cal sobretot suport en relació a la tecnologia i l’enginyeria i esperen que formar part del programa els faciliti el camí en aquest sentit.

A partir del mes de febrer l’escola inicia un nou projecte que involucrarà tots els alumnes, de P3 a 6è. Les arts i les matemàtiques serán claus per resoldre un problema actual de l’edifici. La solució que idein els i les alumnes culminarà amb la col·laboració d’un artista que visitarà l’escola.

Document Actions