Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Rossend Montané participa en un projecte de foment de l’emprenedoria

Tot el centre s'implica i els alumnes de 5è han creat dues cooperatives per recollir aliments i col·laborar amb ONG’s
Aquest dimecres l'alcalde, Lucas Ramírez, lliurava les llicències d'activitats i el CIF
Aquest dimecres l'alcalde, Lucas Ramírez, lliurava les llicències d'activitats i el CIF

dijous 10 gener 2019

 

 

L’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta participa en el projecte CUEME de foment de l’emprenedoria a l’escola promogut per la Diputació de Barcelona. Durant el primer trimestre els alumnes de 5è han constituït dues cooperatives que tenen com a finalitat captar aliments per a famílies necessitades i col·laborar amb ONG’s per a portar material  informàtic a Ghana i per a obtenir recursos per a l’entitat “Sonrisas de Bombai”.

Aquest dimecres l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha fet l’acte simbòlic de lliurament de les llicències d’activitat i del CIF de les dues cooperatives, que porten per nom CRM-Cooperativa Rossend Montané i TPA-Treballem per Ajudar. Àngels Urgell, directora de l’escola, recordava que la constitució de les dues empreses ha seguit tot el procediment habitual, simulant els tràmits que s’han de complir per a poder exercir una activitat. Han triat nom i logotip, escollit càrrecs de les cooperatives i han definit els seus objectius. El procés ha estat molt enriquidor i Àngels Urgell posa l’accent en el treball conjunt que han fet els alumnes.(àudio)

La resta de l’escola participa en les cooperatives com  a socis col·laboradors, realitzant tasques sota l’organització dels alumnes de 5è. Una de les tasques del projecte és la recerca de col·laboració entre les empreses implantades al polígon de Sant Pere Molanta.(àudio)

Durant aquest 2n trimestre es preveuen fer també activitats de “caixa inversa”, com la que ja es va fer el 21 de desembre a l’escola amb la venda de llimones. Un altre centre d’interès serà la difusió entre les empreses del polígon per a conèixer la seva activitat i establir possibles vies de suport.(àudio)

El projecte culminarà amb una fira solidària que se celebrarà per Sant Jordi i que suposa l’adaptació de la fira solidària que s’ha vingut celebrant a l’escola durant els darrers 6 anys abans de Nadal.

Escolta l'entrevista a Àngels Urgell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Galeria d'Imatges

Cueme2.jpg

Document Actions