Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escriptora Asha Miró ha participat en les Jornades Culturals de l’escola Rossend Montané

El dia 25 visitarà l’escola de Sant Pere Molanta l’activista Ousman Umar i el dia 27 es farà un Ecomural

dimarts 17 abril 2018

L’escola Rossend Montané  de Sant Pere Molanta ofereix als seus alumnes unes atractives Jornades Culturals en motiu de Sant Jordi. Aquest 2018 s’ha concertat la visita a l’escola d’ una desena d’autors que permeten als alumnes disposar d’un divers mostrari de manifestacions artístiques, amb protagonisme de creadors literaris.Una de les visites destacades s’ha viscut aquest dilluns al matí. La coneguda escriptora i comunicadora Asha Miró ha atès preguntes sobre els seus llibres i ha explicat la seva experiència als alumnes.copy_of_AshaMir2.JPG

La mateix Miró subratlla que aquest contacte amb els lectors dona energia als autors. En concret, comentant el seu llibre “La petita filla dels Ganges”, ha pogut parlar de temes com l’adopció, la multiculturalitat i contribuir a que els infants siguin conscients de la situació que viuen nens que han hagut de deixar els seus països d’origen. (àudio)

Miró entén que les espontànies expressions dels infants són un bon termòmetre par copsar l’estat de conscienciació de la societat. L’autora és optimista i valora que existeix entre els infants una sensibilització major del que sovint es pensa. També indicava que ha notat diferència entre els nens d’un poble i els d’una gran ciutat.. En localitats com Sant Pere Molanta nota que els nens tenen “més capacitat de descoberta”.(àudio)

La directora de l’escola , Àngels Urgell, valora que els treball que fa l’escola per a portar autors durant aquests dies és molt útil per fomentar la lectura i estimulant pels alumnes. En el cas de l’Asha Miró, la seva vivència de com va aprendre a llegir i escriure en català, junt amb la seva mara adoptiva,  va connectar entre els infants de l’escola de Sant Pere.(àudio)

Les visites d’autors han seguit aquest dimarts amb l’il·lustrador Valentí Gubianes i el divendres amb el també il·lustrador Gusti. Un dels noms propis destacats d’aquestes Jornades Culturals serà el de l’activista Ousman Umar, que estarà a Sant Pere Molanta el proper dimecres 25 d'abril . El dia 26 visitarà el centre l’escriptor Carles Alcoy  i ja pel maig es rebrà l’escriptora Mercè Arànega, el dia 2; per seguir amb les dinamitzadores Gina Leal i Karla Ramos. A finals de març obria el foc d’aquestes intenses Jornades Culturals la visita de  Ledicia Costas, escriptora gallega, premi de Literatura Nacional infantil i Juvenil l'any 2015. L’escriptor Ricard Bonmatí també ha estat a Sant Pere Molanta, oferint un taller de poesia que ha estat molt profitós pels alumnes de cicle superior.

Un dels moments més especials es viurà el proper dia 27 amb la culminació de l’eco mural, en una de les façanes de l’escola que dona a la pista.(àudio)

El dia 23 es viurà durant el matí l’acte de lliurament dels premis literaris de Sant Jordi i per la tarda pares i mares llegiran contes i participaran en una juguesca per poder obtenir la rosa. Els premis reconeixeran les il·lustracions fets pels alumnes de cicle infantil; els rodolins elaborats en el cicle inicial; les narracions del cicle mitjà; i la poesia del cicle superior.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Asha Miró i Àngels Urgell

Document Actions