Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’església romànica del Sant Sepulcre s’ha pogut visitar aquest diumenge

Habitualment l’església no està oberta al públic i una vuitantena de visitants aprofitaven aquesta ocasió excepcional

dilluns 12 novembre 2018

L’església del Sant Sepulcre és del segle XI i està situada prop del poble de Sant Miquel. És l’únic temple romànic que es conserva a Catalunya, de planta circular, dedicat al Sant Sepulcre, l’ordre  que reunia a canonges que també eren militars. També són excepcionals les  pintures que conté del romànic primerenc, dedicades al judici final.SantSepulcre2.JPGSantSepulcre3.JPG

El temple és propietat dels hereus de Rius i Taulet i aquest diumenge obria per quarta vegada en tres anys, gràcies a una visita gratuïta organitzada per l’Ajuntament. L’oportunitat la van aprofitar una vuitantena de visitants, entre els quals hi havia forces veïns del municipi, com l’Albert Montané.(àudio)

Degut a les reduïdes dimensions de la planta de l’església, la xifra de visitants és limitada. Per això s’organitzen en tres sessions. Josep Anton Pérez, responsable de Tríade Cultural i guia de les visites, destacava que el format de les visites era el pertinent.(àudio)

Pérez recordava que el Sant Sepulcre d’Olèrdola és un cas excepcional a Catalunya perquè acumula diferents elements d’interès: el caràcter popular de les pintures, ser un temple del romànic primerenc i que és l’única església de planta circular, dedicada a l’ordre del Sant Sepulcre, que es conserva a Catalunya.(àudio)

El regidor de patrimoni i turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, oferia una valoració molt positiva d’aquesta jornada de visites i detectava que hi havien moltes ganes de veure aquest element destacat del patrimoni del municipi.(àudio)

Les visites sedueixen a veïns d’Olèrdola, però també atrauen a visitants d’altres municipis, com ha estat el cas d’aquest diumenge.(àudio)

La Generalitat va realitzar una actuació de consolidació l’any 2006 al Sant Sepulcre i ara l’Ajuntament espera que les intervencions continuïn, amb el suport de la Generalitat i la Diputació,  per a restaurar aquest patrimoni excepcional declarat  Bé Cultural d’Interès Nacional.

Escolta les entrevistes a Albert Montané, Josep Anton Pérez i Pere Sadurní, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions