Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’estrena del Ball de Gitanes anima la cercavila de la Festa Major de Sant Pere Molanta

El nou ball ha contagiat alegria i ha exhibit una posada en escena molt treballada

dijous 16 agost 2018

La cercavila de la Festa Major de Sant Pere Molanta d’aquest 2018 s’ha celebrat aquest dimecres enmig d’una forta calor. Però l’esdeveniment no serà recordat per les altes temperatures patides, superiors als 30 graus. Sens dubte, tant els entusiastes participants com el públic que ho seguia, coincidirien en valorar que l’estrena del Ball de Gitanes de Sant Pere Molanta ha estat el fet més memorable viscut  en aquest acte principal de la Festa Major de Sant Pere.copy_of_CercavilaSPM2.JPGcopy_of_CercavilaSPM3.JPGCercavilaSPM4.JPG

El Ball de Gitanes va impactar. La seva presència en el seguici contagiava alegria per allà on passaven i exhibien una posada en escena molt elaborada. Oferien només un ball, però molt ben executat. Els vestits tenien tots els elements que referencien els balls de Gitanes o de cintes al Penedès i no hi va faltar una simpàtica “L” al capdamunt del pal per indicar que les gitanes estaven en pràctiques.

En la sortida a la plaça Bosquina van ser el ball més esperat i en arribar, en el ball final de lluïment a l’interior de la Sala, van ser l’agrupació que més aplaudiments rebia.

Sergio de Vargas, l’únic home que forma part del ball, ens explicava que l’estrena havia anat molt millor del que pensaven.(àudio)

El Ball de Gitanes neix amb la voluntat d’enriquir la cultura popular de Sant Pere Molanta i d’introduir més al·licients a la cercavila de la Festa Major. Això va motivar al grup de veïnes promotores a començar a preparar el ball, fins a implicar a 15 dones i un home. Per a exhibir el treball que van poder oferir el dimecres, van ser necessàries hores d’assaig.(àudio)

Ara prepararan més balls i preveuen participar en la cercavila de la Festa Major de Sant Pere Molanta, programada pel mes d’octubre.(àudio)

La cercavila la iniciaven els Diables de Sant Pere Molanta seguits del Drac "El Massellot" de Lavern, els gegants i les panderetes de Sant Pere Molanta.

Escolta l'entrevista a Sergio de Vargas, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions