Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’excepcional curs escolar 2020-21 s’inicia a Olèrdola amb ordre i fluïdesa

S’han seguit els Plans d’Obertura de les escoles amb la col·laboració de les famílies

dilluns 14 setembre 2020

 

Aquest dilluns ha començat un curs escolar excepcional marcat per les mesures de prevenció. Després de 6 mesos d’aturada de l’activitat presencial, els infants tronaven a les escoles en un context condicionat per la necessitat de prevenir la COVID-19. A Olèrdola, aquest dilluns al matí s’han seguit amb ordre i fluïdesa els Plans d’Obertura fixats per cada centre, adaptant a cada realitat les indicacions de les autoritats sanitàries.

A l’escola Circell de Moja estan matriculats 212 alumnes. A més de les mesures de seguretat, una de les novetats destacades és l’estrena de nou equip directiu, encapçalat per Isabel San José. Per tal de garantir el manteniment de grups estables i de limitar la interacció entre diferents grups, s’han habilitat dos torns d’entrada i sortida, comptant amb 6 portes d'accés a l’escola. Isabel San José explicava que aquest criteri de mantenir els “grups bombolles” ha condicionat també l’organització de les hores de pati o del menjador.(àudio)

Les característiques de l’edifici de l’escola Circell i els equipaments que es disposen faciliten poden complir amb aquest propòsit del manteniment de grups estables.(àudio)

Entre les famílies presents a les portes de les escoles d’Olèrdola d’aquest matí era generalitzada l’opinió de que ja convenia la represa de l’activitat escolar. Mònica Agustí, mare de tres alumnes de l’escola Circell i membre del seu Consell Escolar, així ho assenyalava.(àudio)

Entre els alumnes les mostres d’afecte que exterioritzaven pel retrobament han estat menys efusives que en altres inicis de curs, però igualment marcades per la il·lusió i les ganes de recuperar vivències compartides amb amics. Això sí, entre els alumnes, especialment entre els grups dels més grans, també hi havia qui expressava que  no li agradava tornar a l’escola.

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta comencen el curs 2020-21 140 alumnes, 11 menys que el curs passat. La directora de l’escola, Àngels Urgell, oferia un balanç satisfactori de l’inici del curs i posava de relleu la implicació de les famílies. A Sant Pere Molanta s'organitzen les entrades i sortides en 4 portes d'accés diferents i  una de les mesures que s’apliquen és la presa de temperatura cada dia a cada alumnes a l’entrar al centre.(àudio)

Les escoles han rebut aquests dies comunicacions d’algunes famílies que han expressat dubtes sobre la idoneïtat de tornar a l’escola. A l’escola Rossend Montané han informat directament a famílies que així ho han demanat i només s’ha detectat algun cas d’infants que no han anat a l’escola aquest dilluns per “logística familiar”. Des de la direcció de l’escola s’indica que el neguit és comprensible, especialment si es té en compte les diferents informacions contraposades que s’han publicat els darrers dies.(àudio)

L’aplicació de mesures excepcionals de prevenció no ha comportat l’ampliació de plantilles. El cas de Sant Pere Molanta ho il·lustra, perquè compten amb 14 mestres a jornada sencera i una a jornada reduïda, un mestre menys que el curs anterior.

A les escoles bressol municipals d’Olèrdola estan matriculats 24 alumnes. A l’escola El Pàmpol de Sant Pere Molanta 7 infants; mentre que a l’escola Gotims de Moja 17 , en dos grups. Mònica Rebollo, directora de les escoles bressol, reconeixia que els dies previs l’equip docent estava neguitós però assenyalava que els nervis han passat en iniciar el curs. El principal condicionant pel funcionament de les escoles bressol és que el contacte amb les famílies dins de les aules es limita i només es pot produir durant el període d’adaptació, aquest setembre, i restringit.(àudio)

Mònica Rebollo també subratlla la gran col·laboració i comprensió trobada entre les famílies.(àudio)

Per falta d’inscripció mínima, aquest curs no es pot oferir servei de menjador a l’escola bressol de Sant Pere Molanta.

Amb les incerteses lògiques i amb la màxima prudència, entre els equips directius de les escoles existeix el convenciment que s’han pogut oferir plans d’obertura que garanteixen tan com poden la seguretat als alumnes, tenint en compte les excepcionals circumstàncies.

 Escolta l'entrevista  emesa en directe pel programa Penedès en Xarxa aquest matí a Isabel San José, nova directora de l'escola Circell, clicant aquí.

Escolta l'entrevista a Mònica Agustí, mare de l'escola Circell, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Àngels Urgell, directora de l'escola Rossend Montané, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Mònica Rebollo, directora de les escoles bressol municipals d'Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Document Actions