Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exèrcit farà maniobres militars a Olèrdola durant aquest mes d’octubre

Els moviments es faran durant 13 dies en una propietat privada i comptaran amb 60 soldats i 7 vehicles
Els soldats de les maniobres estan adscrits a la caserna del Bruc de Barcelona
Els soldats de les maniobres estan adscrits a la caserna del Bruc de Barcelona

dimecres 30 setembre 2015

El Ministeri de Defensa ha comunicat a l’Ajuntament d’Olèrdola que durant aquest mes d’octubre unitats militars de l’exèrcit faran moviments al municipi. Segons la comunicació rebuda per l’Ajuntament, els moviments es faran durant 13 dies diferents del mes d’octubre dins dels límits d’una propietat privada de l’àrea geogràfica de Sant Miquel d’Olèrdola, que no s’ha precisat. Les maniobres preveuen comptar amb 60 soldats adscrits a la caserna del Bruc de Barcelona i mobilitzaran a 4 camions lleugers i 3 camions pesats. Aquests moviment es planifiquen fer els dies 1,6,7,8,13,14,15,20,21,22,27,28 i 29 d’octubre.

Segons indica el Ministeri de Defensa en les seu comunicat, les maniobres estan relacionades “amb la preparació de l’exèrcit atenent a la possible missió de participació en Operacions de Manteniment de la Pau i la Seguretat en l’àmbit Internacional” per afegir que “es realitzen sota el compromís amb la pau, la solidaritat i la cooperació entre els pobles”. El Ministeri també fa constar que els moviments es realitzen “dins del més escrupolós respecte al medi ambient i la protecció de la natura” amb “la certesa de que no suposarà cap tipus d’alteració en el desenvolupament de les activitats normals” del municipi.

Els Serveis Jurídics municipals estan estudiant les implicacions d’aquesta comunicació per fonamentar la possible reacció de l’Ajuntament.

Document Actions