Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “dones invisibles?” permet conèixer el paper de les dones al món rural

La mostra la promou l’Associació Camí Ramader de Marina, de la qual en forma part Olèrdola, i ara arriba a Santa Margarida i els Monjos

dijous 26 novembre 2020

 

Des d’aquest dijous 26 de novembre i fins el 21 de desembre es podrà veure a la Casa de Cultura Mas Catarro, de Santa Margarida i els Monjos, l'exposició "Dones invisibles? Dones i món rural a començaments del segle XX". La mostra la promou l’ Associació Camí Ramader de Marina, de la qual en forma part Olèrdola.

Aquest mateix dijous, 26 de novembre, a les 19h, es podrà seguir pel canal de Youtube de l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos la presentació del llibre "Dones invisibles? Visió de les dones a la Catalunya rural del segle XIX i principi del XX" ,  obra de diversos autors. Durant l'emissió de l'acte, que conduirà un dels autors del llibre, Josep Colomé, també hi haurà un col·loqui amb dues ramaderes i una pagesa.

A través d'imatges i documents l'exposició ofereix una visió del paper de la dona del món rural des de final del segle XIX fins al primer terç del segle XX.

La mostra compta amb imatges provinents dels fons dipositats a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès, l'Arxiu Comarcal del Ripollès, el Museu Molí Paperer de Capellades i de la col·lecció de Xavier Argemí.

L'exposició es podrà veure de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 17h a 21h.

Document Actions