Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’humor de “Furgonólogo”, amb Julen Axpe i Borja Nicolau, aparca aquest divendres a la Festa Major de Moja

És un espectacle de monòlegs proper, interactiu i carregat de bon rotllo que es podrà veure a les 23.00h a la zona Els Pins
Julen Axpe i Borja Nicolau
Julen Axpe i Borja Nicolau

dimecres 21 juliol 2021

La Festa Major de Moja porta a Olèrdola un espectacle de monòlegs d’humor de qualitat. I arriba de la mà de dos artistas que viatgen en furgoneta.Es tracta de “Furgonólogo. El Teatre Sobre Rodes”, una proposta realitzada per Julen Axpe i Borja Nicolau  que ha estat definida com a  propera, interactiva i carregada de bon rotllo.

Els dos monologuistes són “oposats”, com explica en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola un d’ells, Borja Nicolau. En Julen és un basc “hippie” i en Borja un català “pijo”. La contraposició de les seves vivències particulars atrapa als espectadors  en una bombolla d’humor que permet conèixer les seves històries  vitals “del que volen ser i el que acaben fent”.(àudio)

Borja Nicolau assenyala que els hi agrada que el públic sigui partícip de l’espectacle. No fan sortir a ningú a l’escenari, però s’informen prèviament d’anècdotes o de curiositats locals per a fer-les aparèixer en l’espectacle.(àudio)

Julen Axpe, exfutbolista, viu en una furgoneta. Milers de persones(mig milió a Tik Tok i més de 30.000 a Instagram) segueixen els seus vídeos a les xarxes socials explicant les seves vivències del dia a dia .

En Borja va estudiar enginyeria. Dies abans d’esclatar la pandèmia, va deixar la seva feina per dedicar-se a l’espectacle. Es defineix com un addicte al micròfon, i a més de monologuista treballa com a locutor, presentador d’esdeveniments i formador en comunicació. Amb Julen es van conèixer a Barcelona compartint un curs de monòlegs i la pandèmia els ha empès a idear un format d’espectacle com “Furgonólogo”, que es pot portar en espais oberts i no necessita de grans infraestructures. Haver fet la funció en localitats diferents fa que Borja Nicolau ens valori que l’espectacle on millor funciona és en municipis petits “on la gent es coneix i això dona per jugar molt”.(àudio)

A més de portar anys actuant els dos junts amb els espectacles “La Hora De La Verdad” i “Furgonólogo, El teatro sobre ruedas”, cadascú d’ells té el seu propi espectacle unipersonal al Teatreneu de Barcelona: en Borja, “El Visionario”; en Julen “Furgonologo, Una Vida en Furgoneta”.

Aquest divendres aparquen a la zona Els Pins de Moja, a les 11 de la nit.

Escolta l’entrevista a Borja Nicolau, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions