Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’il·lustrador Oriol Garcia Quera ambientarà en les guerres carlines un nou còmic sobre Olèrdola

En aquest volum l’autor preveu donar protagonisme a Sant Pere Molanta i el seu entorn
Garcia Quera participava el passat 31 d'octubre en una trobada de l'escola de Sant Pere Molanta al castell
Garcia Quera participava el passat 31 d'octubre en una trobada de l'escola de Sant Pere Molanta al castell

dilluns 18 desembre 2017

La fructífera  col·laboració entre l’Ajuntament d’Olèrdola i el prestigiós l’il·lustrador Oriol Garcia Quera tindrà continuïtat. Després de fer un primer viatge als temps de Mir Geribert i de dedicar el seu segon còmic d’Olèrdola  a l’època dels ibers, l’il·lustrador ha confirmat que ja està treballant en l’elaboració d'un tercer còmic dedicat a la història d’Olèrdola. En aquest cas farà “un salt de 2.000 anys” fins a situar l’acció en el segle XIX.(àudio)

En aquests moments, Garcia Quera està treballant en la trama després de documentar-se i de decidir que ambientaria aquest tercer còmic d’Olèrdola en les guerres carlines.(àudio)

Els dos còmics fets fins ara han reproduït dibuixos d’indrets emblemàtics del municipi. Amb la idea de seguir difonent paisatges significatius del municipis, en aquest tercer lliurament preveu incloure il·lustracions de Sant Pere Molanta i el seu entorn, com la masia Porroig.(àudio)

Els còmics centrats en la història d’Olèrdola han estat editats per Rafael Dalmau i els ha patrocinat  l’Ajuntament d’Olèrdola. El  treball sobre Mir Geribert “Terra de frontera. Olèrdola 1058” es va presentar durant la Trobada d’Olèrdola de l’any 2015 i  aquest 2017 es va presentar el còmic “Cessetans.Entre Roma i Cartago”, dedicat a l’època ibera. Bona mostra de de l’impacte d’aquests treballs el trobem en el número d’aquest desembre de la revista de divulgació històrica “Sàpiens”, que dedica un reportatge a Mir Geribert il·lustrat a partir del còmic fet per Garcia Quera.

Document Actions