Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’impactant taller de cocteleria, una de les sensacions de les Festes de Sant Macari de Moja

L’escenari del Local Nou es va transformar en una cocteleria
Moment del taller, amb Xavi Roig i Montse Mitjans(foto: Cal Feru)
Moment del taller, amb Xavi Roig i Montse Mitjans(foto: Cal Feru)

dimarts 21 gener 2014

Les Festes tradicionals també poden ser compatibles amb la innovació. Així es va poder comprovar durant l’acte que obria divendres a la nit la programació de les Festes de Sant Macari de Moja. El Local Nou va acollir un impactant taller de cocteleria i d’introducció als gintònics, conduït per Xavi Roig de Cal Feru i per Montse Mitjans, de Queviures Mitjans. L’aposta no va desatendre cap detall, tant pel que fa als continguts com a la posada en escena. La vintena de participants es van sorprendre quan van comprovar que seguirien el taller dalt de l’escenari, habilitat per a l’ocasió com si es tractés d’una cocteleria, amb barra inclosa. Durant quatre hores es van poder degustar amb dosis moderades fins a 9 còctels diferents, per acabar amb un taller per a que tothom pogués elaborar un gintònic al seu gust. Montse Mitjans i Xavi Roig subratllaven que tothom va sortir ben satisfet d’aquesta memorable experiència. L’acte permetia endinsar-se en els secrets d’alguns dels còctels més coneguts, mentre es podia sopar gràcies al maridatge amb embotits de qualitat de Cal Mitjans. (àudio)cocteleria2.jpg

Durant la primera part es van servir còctels de vermut, acompanyats de didalets de vermellona i secallona. Els còctels més elaborats eren acompanyats per didalets de frankfurt o trufats. Tampoc hi va faltar un paté de gintònic, en coherència amb el tram final de l’activitat. El repte de maridar cocteleria i embotits es presentava difícil. Però el resultat va ser del tot satisfactori. (àudio)

Cal Feru i Cal Mitjans han compartit maridatges per les festes del Most els darrers tres anys a Moja. En aquesta ocasió s’estrenaven per les Festes de Sant Macari, responent a un suggeriment en un dels tallers de les Festes del Most. Tant la Montse Mitjans com el Xavi Roig tenen clar que l’experiència ha de continuar en properes festes al poble. (àudio)

Organitzadors de les festes de Sant Macari i assistents coincidien en valorar que activitats com aquests maridatges contribueixen a donar un tret diferencial i de qualitat a les festes que es fan a Moja.

Escolta l'entrevista a Montse Mitjans i Xavi Roig, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

 

Document Actions