Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crítiques per l’increment de l’IBI i a Firamercat als Versots dels Diables de Sant Pere Molanta

També reclamen més implicació de veïns per organitzar els balls folklòrics i reivindiquen el dret a decidir

dimarts 16 agost 2016

L’augment de l’IBI, la falta d’implicació per a assumir l’organització de balls populars i el darrer Firamercat van ser tres de les temàtiques locals tractades pels Diables de Sant Pere Molanta en els seus Versots. Recitats aquest dilluns al migdia a l’interior de la Sala, en acabar la cercavila, els Versots també van incloure referències a l’actualitat política nacional i estatal, amb reivindicació inclosa del dret a decidir. Van ser en total 10 versos que van durar gairebé 15 minuts. La posada en escena era austera i el protagonisme era per a la paraula llegida, sense dramatúrgies afegides.VersotsSPM2.JPG

En el primer vers de presentació, els Diables manifestaven que no els agradava dir els versos a l’interior de la Sala i preferien que l’any que ve es diguessin a la pista. En el segon versot criticaven que Font Tallada no recollís que els Diables oferirien Versots per Festa Major. Va ser en el  tercer dels versots quan els Diables es preguntaven en to irònic on estaven les panderetes o el ball de la bolangera, per a reclamar més compromís dels pares a l’hora d’organitzar balls populars per Festa Major.(àudio)

En el quart versot, després de reclamar davant de l’escenari la presència del Grup de Joves, van criticar la portada triada per ser imatge de la Festa Major i en el cinquè van valorar que Rajoy fabricava independentistes amb les seves decisions. La cacera virtual de pockemons va merèixer el sisè dels versots, per passar a dedicar un versot als pregoners. El vuitè dels versos carregava contra Firamercat.(àudio)

Els Diables de Sant Pere Molanta també van voler reivindicar el dret a decidir.(àudio)

El darrer dels versots va criticar l’augment de l’IBI. (àudio)

Escolta els versots íntegres, enregistrats per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions