Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’inici aquest dimecres de la capta anuncia la proximitat de la Festa Major de Moja

Durant els vespres, la capta es fa fins divendres i la Festa Major es viurà de dimarts a diumenge de la setmana que ve
Imatge de la portada del programa
Imatge de la portada del programa

dimecres 17 juliol 2013

Des d’aquest divendres i fins divendres té lloc la capta de la Festa Major de Moja. A partir de dos quarts de 8 de la tarda i fins les 10 de la nit la comissió de festes de Moja i els seus col·laboradors oferiran el programa a tot el poble. Lucas Ramírez, de al comissió de festes, explicava que confia que el programa agradi perquè, malgrat la crisi , han organitzat una festa per a tothom i “sense treure res”.(àudio)

Sota la coordinació de la Comissió de Festes del poble, des del dimarts 23 i fins el diumenge 28 de juliol s’han programat els actes de la Festa Major d’estiu de Moja. Entre les propostes s’hi poden trobar exposicions, exhibicions folklòriques, balls, fira d’artesania, activitats vinculades amb els esports, actes religiosos o propostes pels infants. Tot amb la voluntat d’oferir una festa per a totes les edats i gustos.

El primer dels actes s’ha previst dimarts 23, a dos quarts de 8 del vespre, amb el partit de futbol que jugaran al camp d’Els Pins un equip de solters contra un altre casats, en una activitat que organitzen els Diables de Moja i l’A.E.Moja. A les 10 de la nit, a la rambla Pau Casals, s’oferirà cinema a la fresca.

Dimecres 24 es destina al concert de gralla que oferiran els alumnes del municipi, a les 9 de la nit al pati de la capella de Sant Esteve. L’endemà dijous, amb sortida des de la plaça de l’Església, s’iniciarà a dos quarts de vuit del vespre la Capta dels Diables de Moja. A les 8 del vespre, a l’església Sant Jaume, hi haurà missa solemne, ofrena i cant dels goigs en motiu de la festivitat de Sant Jaume. A tres quarts de 10 de la nit, a la capella de Sant Esteve, s’ha programat un concert de jazz amb el grup Xavi Díaz, amb l’acompanyament de cava i embotit per als assistents. Qui tingui el val que es troba en el programa podrà gaudir de forma gratuïta del concert i de la degustació, mentre que el preu sense aquest tiquet és de 5 euros. Dijous també serà el primer dels dies d’obertura de l’exposició de manualitats de Maria Àngels Casanelles Arnan. La mostra es podrà veure al casal d’Avis de Moja fins diumenge en horari de 5 de la tarda a les 8 del vespre.

Les primeres activitats de divendres 26 també són exposicions. A les 5 de la tarda, al Local Nou, s’inaugura l’exposició de fotografies de l’Associació Fotogràfica de Moja. Restarà oberta durant tot el cap de setmana. Mentre que al Centre Cívic La Xarxa, des de les 7 de la tarda i fins les 9 de la nit, es podrà veure l’exposició anual de treballs de l’escola de Puntaires d’Olèrdola. Aquesta mostra restarà oberta de les 6 de la tarda a les 9 del vespre el dissabte 27 i el diumenge 28.

El pregó, un dels actes centrals de la Festa Major, s’ha fixat a dos quarts de 9 del vespre al Local Nou. El pronunciarà Jaume Milà, veí del poble i ex-president del Casal d’Avis. En finalitzar hi haurà ressopó per a tothom. Els Diables són els protagonistes de la nit de divendres de la Festa Major de Moja. A dos quarts d’onze, comença a la rambla Catalunya la Festa del Foc que organitzen. En arribar a la plaça de l’Església, oferiran un espectacle del foc amb els tradicionals versos i amb “alguna petita sorpresa diabòlica” que ja han anunciat. Tot seguit, es procedirà a la petada de la Forca Grossa.

En acabar l’activitat dels Diables a la plaça de l’Església començarà una caminada nocturna pels boscos d’Olèrdola, una novetat que s’incorpora a la Festa Major i que és organitzada pel Club Btt “El bressol”. A la una de la matinada, el Grup de Joves de Moja organitza a la pista poliesportiva la “Nit Jove”.

Dissabte 27 , a les 9 del matí, gràcies al grup gastronòmic Tres Pins es podrà degustar un generós esmorzar, al preu de 5 euros. Des de les 10 del matí i fins la una del migdia, a la rambla Pau Casals, es realitzaran tallers i esmorzars pels infants, sota l’organització de l’Associació de balls populars de Moja.

A les 12 del migdia, amb sortida des de la plaça de l’Església, fins a 15 colles de diables del Penedès participaran en la “Timbarada”, un animat i sorollós recorregut pel poble a cop de timbal. A les 20:00h a la plaça de l’Església, començarà la cercavila amb els Diables grans, petits, Drac de Moja, Ball de Bastons el Toc d’Olèrdola, els Gegants Ramon de Copons i Josepa Sarriera, els gegantons, les Panderetes, els Capgrossos i Ball de Cintes, tots ells acompanyats per els seus timbalers i grallers. Com a colles convidades hi participaran els diables petits de La Ràpita “Les espurnes” i els Gegants i Cavallets de Lleida. En acabar, al Local Nou, s’ha previst el sopar d’entitats. A la mitjanit, a la plaça Pau Casals, La Banda del Drac posarà música al Ball de nit i a la nit jove, amb un fabulós sorteig amb varietat de regals a la mitja part.

Ben d’hora, a dos quarts de 8 del matí del diumenge 28, començaran a rodar des de la plaça de l’Església les matinades.

De les 10:00h fins la 13:00h, i seguidament de 17:00h a 19:00h, a la rambla Catalunya, hi haurà un “Parc terrestre infantil”. El preu sense el tiquet del programa serà de 3 euros. De les 10:00h fins les 21:00h, a la mateixa Rambla Catalunya , s’ha programat la 8a fira d’artesans amb varietat d’activitats. En el marc de la fira, a tres quarts de 12, actuaran els balls folklòrics.

A les 12del migdia hi haurà repic de campanes i a la una, a l’església, s’ha programat Missa Solemne presidida per Mons. Francesc Pardo, Bisbe de Girona. En acabar la cerimònia es procedirà a l’ofrena a l’apòstol Sant Jaume presentada pel Consell Pastoral, organitzadors de la festa, balls i entitats participants. En acabar, s’interpretarà el cant dels goigs.

Tot seguit, a la rambla Pau Casals, se servirà un vermut popular amb toc de gralles. A les 5 de la tarda, a la rambla Catalunya, es podrà seguir l’actuació dels grups del municipi d’aeròbic, rítmica i batuka. A tres quarts de 8 del vespre, a la rambla Pau Casals, el grup “Trams”, oferirà un concert amb “Cançons d’una vida” amenitzat amb rom cremat. En acabar el concert s’encendrà la traca que marcarà el final de la Festa Major. Lucas Ramírez resumeix que la festa ha estat pensada per mirar d’atendre a tothom.(àudio)

Abans de viure amb intensitat la Festa Major, caldrà fer-la possible. Per això des de la comissió s’insisteix en què cal col.loborar-hi. Una manera directa de fer-ho és comprant el programa en aquests tres dies de capta. Per 15 euros s’oferirà programa, ampolla de cava, calendari i vals per gaudir gratuïtament de 3 activitats que són de pagament.

Escolta l'entrevista a la comissió de festes de Moja, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions