Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’obra “Retaule de Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola o el comtat del Penedès” permet representar en espais públics la història i la rebel·lió de Mir Geribert

El quadern, obra de Bienve Moya i Josep Tort, es presentava divendres a la Torre de Moja
Bienve Moya i Josep Tort durant la presentació (foto: Arantxa Torres)
Bienve Moya i Josep Tort durant la presentació (foto: Arantxa Torres)

dilluns 08 abril 2024

La història de Mir Geribert ja té una obra per a ser representada en l’espai públic. El text porta per títol “El Retaule de Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola o el comtat del Penedès”, de Bienve Moya i de Josep Tort. Editat per Crisol Edicions, el quadern es presentava divendres al vespre a la Torre de Moja, en un acte organitzat per l’Ateneu Mogenc

L’obra acosta actors principals de la història de l’autoproclamació de Mir Geribert com a Príncep d’Olèrdola: el propi Mir Geribert, Ermessenda de Carcassona, l’Abat Oliba, Berenguer Ramon, Ramon Berenguer o Sanç d’Olèrdola que són els personatges que històricament estan relacionats amb el conflicte que va suposar que Mir Geribert aspirés al màxim de riquesa i poder d‘Olèrdola davant el comtat de Barcelona.

Gràcies al diàleg que s’estableix entre els personatges es poden resseguir els motius quer van portar a Mir a la seva proclamació i també els arguments dels seus detractors. Un altre dels valors de l’obra és que conté personatges que  ajuden a contextualitzar els fets i permeten fer més entenedores les circumstàncies dels protagonistes.

Tal i com s’assenyala en la coberta del quadern, és una obra “per a ser representada a l’espai públic, places, parcs i altres entorns urbans a la manera dels retaules o balls parlats populars”.

(foto Eix Diari)

 

Document Actions