Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’oficina d’atenció per la revisió cadastral d’Olèrdola ja ha atès a prop de 260 persones

Per endarreriments en les notificacions del Cadastre, l’oficina amplia la seva obertura fins el divendres 17 d’agost

dijous 09 agost 2018

L’oficina d’atenció al públic per a atendre la revisió cadastral a Olèrdola, oberta a la planta baixa de l’edifici de l’ajuntament, està sent un recurs molt útil a disposició dels veïns per a resoldre dubtes i accedir amb claredat a la informació de la revisió cadastral. Així es pot constatar en comprovar l’ús sostingut que els veïns estan fent d’aquesta eina durant les darreres setmanes, arribant-se ja a les prop de 260 persones ateses des de que va obrir l’oficina.

A causa de problemes d’enviament de les notificacions per part de l’Oficina del Cadastre, l’Ajuntament va decidir ampliar a dues setmanes més l’obertura de l’oficina d’atenció per a que tothom pogués consultar la seva documentació amb deteniment i amb l’assessorament d’un expert. Així, l’oficina restarà oberta fins divendres de la setmana que ve, 17 d’agost, de dilluns a divendres en horari de 15:00 a 20:00h i els dimarts i dijous també de 10:30 a 14:00h. Joan Homs, el tècnic que aquests dies està atenent l’oficina, ens assenyalava aquesta incidència detectada amb l’enviament de les cartes de la revisió cadastral.(àudio)

En no ser correu certificat, resulta impossible fer el seguiment de les cartes i conèixer exactament quantes s’han repartit i quantes en restarien per lliurar a les llars.

De les prop de 260 atencions realitzades a l’oficina  fins aquest dijous a la tarda, la gran majoria eren per a descarregar-se la notificació a través de la clau que conté la carta enviada pel Cadastre.(àudio)

Només una vintena d’atencions han estat relacionades amb reclamacions físiques( vinculades amb correccions de dades de superfícies, d’ús o d’any de construcció de la propietat valorada) i una altra vintena d’atencions han acabat amb recursos jurídics, en aquest cas per a especificar de manera correcte el titular actual de  la propietat.

Preguntat sobre les reaccions que tenien els veïns atesos en comprovar les dades de la seva revisió, Joan Homs ens assenyalava que “tothom entén que tocava aquesta nova valoració després de 30 anys de no fer-se”. Homs indica que els valors aplicats a Olèrdola en aquesta revisió són “coherents amb la realitat existent al mercat” i posava l’accent en què no hi ha afany recaptatori.(àudio)

Homs feia notar que la revisió realitzada ara a Olèrdola va en la línia del que s’ha fet darrerament en altres municipis i qualificava com a “molt normals” els valors resultants perquè s’adeqüen a la realitat immobiliària existent.

Escolta l'entrevista a Joan Homs, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions