Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona ha analitzat l’arxiu municipal d’Olèrdola

L’estat de conservació és bo però caldrà restaurar algun element

divendres 26 octubre 2018

L’estat general de l’arxiu municipal d’Olèrdola, ubicat al soterrani del Centre Cívic La Xarxa de Moja, és bo però caldrà restaurar algun element. Així ho conclou una primera avaluació del Test fet a l’estat d’instal·lació i de conservació de la documentació de l’Arxiu, que ha realitzat aquest dilluns la restauradora Marta Gabernet, del Laboratori de Conservació de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.

Tal i com recorda Albert Taulé, arxiver que té cura de l’arxiu d’Olèrdola, el test d’avaluació té el propòsit d’establir futures intervencions en l’àmbit de la conservació preventiva i detectar documents amb necessitats de restauració. Una mesura que ja s’apunta com a necessària és la de substituir les carpetes que acullen els documents de més antiguitat.

L’arxiu acull prop de 3.000 capses amb documentació i l’Oficina de Patrimoni Cultural ha lliurat també a l’Ajuntament d’Olèrdola un aparell que registra la temperatura i la humitat de l’arxiu, amb la tramesa per internet de les dades sobre les condicions ambientals.

Document Actions