Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ignasi Blanca promou l’edició d’un llibre de fotografies de la Festa Major de Vilafranca

Oberta fins el 7 de setembre una campanya de microfinançament del projecte a través de la plataforma Verkami

divendres 19 agost 2016

Ignasi Blanca, veí de Moja i president l’Associació Fotogràfica de Moja, està promovent l’edició d’un llibre d’imatges de la Festa Major de Vilafranca. La iniciativa parteix del fet de constatar que no s’ha editat cap llibre sobre la Festa Major de la capital de l’Alt Penedès des de l’any 2003. Blanca porta dos anys com a col·laborador en l’apartat gràfic de la Festa Major de Vilafranca i aquest 2016 n’és el fotògraf oficial. De fet, bona part de les fotografies de la Festa Major que conté el programa són obra d’ell.  Material de qualitat i variat en té per afrontar el repte, per bé que la intenció és que el llibre acabi comptant amb una presència destacada d’imatges captades en la Festa major d’aquest 2016.

Per a fer possible el projecte, Blanca compta amb el suport dels Administardors de la Festa Major i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca. Però el volum necessita una inversió que Blanca espera obtenir a través del micromecenatge. Per això ha iniciat una campanya de captació de fons a la plataforma Verkami d’internet. Resta oberta fins el 7 de setembre i l’objectiu és arribar als 3.500 euros. El mateix Blanca confirmava que ja ha superat la barrera del primer miler d’euros.(àudio)IgnasiBlanca2.JPG

Es pot participar en la campanya fent diferents aportacions. Un ingrés de 20 euros comporta la reserva i adquisició d’un exemplar del llibre. Ignasi Blanca assenyala  que el llibre estarà organitzat cronològicament, seguint l’ordre dels actes, amb l’ànim també de ser “el més actual possible.(àudio)

Una Festa Major com la de Vilafranca, plena d’esdeveniments i molt seguida, suposa tot un repte per a un fotògraf si vol que el seu material tingui impacte. Per Ignasi Blanca, la clau és estar “ a tot arreu”.(àudio)

En funció de les aportacions, el llibre podrà tenir “alguns extres”, com arribar a les 144 pàgines i tenir tapes dures.

En el cas de plantejar-se un projecte similar a Olèrdola, Blanca indica que s’hauria de comptar amb totes les festes del municipi i durant diferents anys.(àudio)

El llibre es preveu presentar per la campanya de Nadal. El preu del llibre un cop surti a la venda, serà més elevat. Ser mecenes comporta  tenir el llibre abans que surti a la venda i la possibilitat de tenir accés  a contingut exclusiu com punts de llibre o postals.

Pots accedir a la campanya, clicant aquí

Pots escoltar l'entrevista a Ignasi Blanca, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions