Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’olerdolenc Joan Montané ha estat distingit com a viticultor de l’any per l’Acadèmia de Tastavins

Montané considera que es tracta d’un reconeixement a una trajectòria de prop de 45 anys

dimarts 31 març 2015

L’olerdolenc Joan Montané ha estat reconegut com a millor viticultor de l’any per part de l’Acadèmia Tastavins del Penedès. L’acte de lliurament de premis tenia lloc el passat 6 de març dins dels actes de commemoració del 50è aniversari de l’Acadèmia.

Montané té 60 anys d’edat i treballa com a viticultor des de en fa prop de 45. Ell mateix considera que el jurat haurà tingut en compte la seva trajectòria professional per a rebre aquesta distinció.(àudio)

Montané destaca que el treball al camp en els darrers anys ha incorporat innovacions que han facilitat que la feina, tot i que sovint feixuga, sigui més còmode que fa més de 40 anys.(àudio)

Viticultors com Montané han estat participant activament en l’àmbit associatiu professional per a reclamar millores pel pagès. Una de les assignatures pendents és assolir un preu just pel producte. Joan Montané precisa que alguns cellers valoren els productes més seleccionats, però conclou que “no s’arriba a valorar prou la feina feta”.(àudio)

Entre vinyes de propietat i en règim de parceria, Joan Montané treballa fins a 34 hectàrees de conreu a Olèrdola, en la zona de la Serreta i Sant Sepulcre.

Escolta l'entrevista a Joan Montané, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions