Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’opció B guanya la consulta ciutadana sobre la remodelació de la rambla Pau Casals de Moja

Aquesta opció planteja la rambla com "un espai de continuïtat" i ha comptat amb el suport de 34 dels 54 vots vàlids

dimarts 06 octubre 2020

 

La proposta que planteja la rambla com un espai “de continuïtat, relació i entreteniment”, l’opció B, ha estat la guanyadora en la consulta ciutadana convocada per l’Ajuntament d’Olèrdola per decidir la remodelació de la rambla Pau Casals de Moja. Aquesta proposta ha rebut el suport de 34 dels 54 vots vàlids emesos. Per l’opció A es decantaven 20 veïns, mentre que dos vots van declarar-se nuls per no reunir requisits de la convocatòria.

Les 54 persones participants representen l’1’39% del cens cridat a participar en la convocatòria, format pels majors de 16 anys empadronats al municipi. 50 dels 54 vots vàlids són de Moja, xifra que representa el 3’4% de la població d’aquest nucli cridada a votar. L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, valorava de manera positiva la consulta i assenyalava que la població es va habituant a aquestes convocatòries.(àudio)

La proposta guanyadora  es basa en crear un espai continu i únic entre el Local sant Jaume i la Rambla. Per aconseguir aquest objectiu es rebaixa al màxim la cota de la rambla fins que pràcticament està al mateix nivell que el carrer Ferran. La diferència de cota es resolt col·locant el paviment de la primera franja de la plaça en pendent, essent del 12% a la part més desfavorable i del 2% a l’altre extrem.

Amb la voluntat de poder mantenir l’arbrat existent, es formalitzen unes jardineres elevades que donen un caràcter enjardinat al perímetre de la plaça. Aquests parterres fan la funció de banc respecte a la plaça formant espais de reunió i conversa entre la gent recordant les llotges d’una sala de ball.

Per fomentar l’ús i les activitats a la Rambla la part central de la plaça incorpora jocs pintats al terra i un petit escenari a la zona enjardinada. Al llarg de la resta de la rambla s’hi col·loquen bancs, tant al sol com a l’ombra, format diversos grups.

Lucas Ramírez reconeix que l’opció A li agradava molt en un primer moment però assenyala que, en una perspectiva de futur, l’opció B considera que és la més adequada per a remodelar l’espai.(àudio)

L’enquesta també ha permès que els veïns poguessin plantejar suggeriments per enriquir els projectes. Ara aq2uests propostes es valoraran si es poden incorporar i després ja es passarà a la redacció del projecte.(àudio)

Pots escoltar l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Tota la informació de la consulta es pot obtenir en aquest apartat de la web municipal

Document Actions