Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ordenança de civisme vol preservar l’espai públic com a lloc de convivència

La nova ordenança contempla fer treballs comunitaris com a mesura alternativa al pagament de sancions
Isabel Castillo i Marià Villanueva
Isabel Castillo i Marià Villanueva

dimecres 01 abril 2015

Preservar l’espai públic com a lloc de convivència i garantir els drets dels ciutadans. Aquests són dos dels objectius més importants que persegueix la nova ordenança de civisme i convivència, segons resumia Marià Villanueva, agent municipal. El mateix Villanueva i Isabel Castillo, treballadora de l’Ajuntament d’Olèrdola, han tingut un paper molt actiu en l’elaboració de la proposta d’ordenança que divendres a la tarda va ser aprovada inicialment per l’Ajuntament d’Olèrdola.

Villanueva indicava que l’ordenança té el propòsit de que el ciutadà “senti l’espai públic com si fos casa seva”. L’ordenança busca evitar i corregir comportaments “que no són faltes ni delictes, però que atempten contra la convivència”.(àudio)

L’ordenança permetrà que els agents municipals puguin actuar davant possibles actes d’incivisme o de pertorbació d’aquesta convivència veïnal, regulant àmbits com la utilització dels espais públics, parcs i jardins, espais naturals, fogueres i pirotècnia, acampades, característiques de sistemes d’alarma dels habitatges, tinença responsable d’animals, comportament d’associacions en l’ús d’equipaments públics, espectacles i festes populars.

Tal i com va exposar el govern municipal, el propòsit no és sancionador ni recaptatori. Una de les mesures que es contemplen, a falta d’un protocol que ho desenvolupi, és que es facin treballs a benefici de la comunitat com a mesura alternativa al pagament de sancions.(àudio)

Amb tot, l’ordenança també recull un apartat de sancions en cas de reincidir-se en les infraccions. La quantitat fixada per aquestes sancions econòmiques són molt inferiors a les que s’estableix en altres municipis pel mateix tipus de cas.

Pels agents municipals, l’ordenança és una eina necessària davant el creixement d’activitats al municipi. També té en compte les característiques d’Olèrdola, com a terme municipi on hi conviuen nuclis històrics, urbanitzacions, important massa forestal i dos polígons industrials.(àudio)

Recordem que l’ordenança es va aprovar en el ple de divendres amb els vots favorables de tots els regidors de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Marià Villanueva, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions