Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ús intensiu d’eines digitals ha permès estalviar 92.000 € a l’Ajuntament d’Olèrdola durant l’any 2020

Prop del 70% dels documents dirigits a l’Ajuntament van ser en format digital, mentre que les sortides van arribar al 85%
Salvi Vendrell, coordinador de noves tecnologies de l'Ajuntament d'Olèrdola
Salvi Vendrell, coordinador de noves tecnologies de l'Ajuntament d'Olèrdola

dimecres 12 maig 2021

L’aplicació de les noves tecnologies a l’Ajuntament d’Olèrdola té una traducció directa en eficiència, estalvi econòmic i sostenibilitat energètica. Implantar de manera intensiva les eines digitals en la relació amb la ciutadania ha suposat a  l’Ajuntament un estalvi de 92.000 € l’any 2020. La dada es pot extreure de l’Índex de Maduresa Digital que realitza el Consorci AOC, un indicador que ha fonamentat el reconeixement que ha obtingut l’Ajuntament d’Olèrdola com a “Ajuntament top 10 en maduresa digital a Catalunya”. I és que Olèrdola està entre el reduït grup d’ajuntaments que més destaquen en l’ús dels serveis d’administració electrònica, dins de la franja de població de 1.001 a 5.000 habitants.

Salvi Vendrell, coordinador de noves tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola,  posa l'accent en què aquesta implantació d’eines digitals ha suposat un augment en eficiència.(àudio)

Altres dades permeten constatar l’elevat grau de desenvolupament a Olèrdola de l’administració electrònica. I és que, tal i com destaca Salvi Vendrell, durant el 2020 prop del 70% dels documents dirigits a l’Ajuntament ja van ser en format digital, mentre que les sortides van arribar al 85%. (àudio)

Durant el 2020 gairebé 11.000 documents es van tramitar amb signatura electrònica a l’Ajuntament d’Olèrdola. I a través del portal de contractes del sector públic, es van difondre amb transparència totes les licitacions.

En la línia de seguir avançant en transparència, Salvi Vendrell anunciava que s’estan enllestint les gestions perquè en unes setmanes s’activi a la web municipal una carpeta ciutadana més integral, amb la possibilitat de conèixer els serveis i poder fer fins a prop de 150 tràmits de manera telemàtica.(àudio)

Activant aquesta carpeta ciutadana es compliria amb un dels quatre indicadors, dels 52 avaluats, que no es van assolir dins del segell Infoparticipa que ha revalidat l’Ajuntament d’Olèrdola. Recordem que Olèrdola, amb el 92% de compliment, ha obtingut la puntuació més elevada entre els ajuntaments de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf.

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions