Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ús que ja en fa l’Ajuntament del wi-fi dóna confiança als veïns sobre el seu bon funcionament

Des de fa dos mesos, l’accés de l’Ajuntament a internet i a la telefonia fixa ja es fa a través d'aquesta tecnologia
Xavier Serramià, regidor de TIC, durant la xerrada d'aquest dijous
Xavier Serramià, regidor de TIC, durant la xerrada d'aquest dijous

divendres 19 abril 2013

Des de fa dos mesos l’Ajuntament d’Olèrdola accedeix a internet i a la telefonia fixa a través de la xarxa wi-fi. Tot i la complexitat de l’operatiu que ha comportat connectar la xarxa de telèfons de totes les dependències municipals, el traspàs de companyia s’ha fet sense incidències rellevants, permetent una major velocitat de connexió a internet i un estalvi econòmic considerable. Aquest positiu exemple de l’Ajuntament és tingut en compte pels veïns a l’hora d’esvair alguns dubtes que es poden plantejar sobre les prestacions de la xarxa wi-fi. Així es va posar de manifest aquest dijous al vespre, al Centre Cívic La Xarxa de Moja, en la tercera de les xerrades que s’ha fet a Olèrdola per exposar les possibilitats que dóna aquesta tecnologia basada en l’accés a internet i a la telefonia a través d’ones.wifiMoja3.JPG

El regidor delegat de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, posava l’accent en què l’experiència a les dependències municipals de connexió al wi-fi estava sent molt satisfactòria, destacant l’increment de velocitat a internet i l’estalvi de “milers d’euros” pel municipi. Es reconeix que no és “la situació ideal” que existiria si es comptés amb el cable fibra òptica, però permet resoldre el dèficit de connexió a internet que pateix ara el municipi. Serramià també apuntava que “a curt termini” es podria oferir wi-fii a molta més velocitat quan la connexió troncal de fibra òptica es desplegui per la C15 i es pugui fer arribar a les antenes de l’Ajuntament per a poder reenviar la senyal als usuaris connectats.

Xavi Hernàndez, un dels veïns assistents a la xerrada, explicava que els preus que ofereix l’empresa Wifi Penedès són molt competitius. En el seu cas, ara paga el doble per rebre la meitat de velocitat. Per Hernàndez, l’exemple de l’Ajuntament demostra que el wi-fi funciona .(àudio)

Durant el torn de preguntes va quedar clar que la millora de la connexió passava pel canvi de companyia i la contractació dels serveis de Wifi Penedès. Joana Sánchez, una altra de les veïnes assistents a l’acte, va concloure que si no t’uneixes a la xarxa wi-fi, la mínima velocitat que ara es disposa a internet no augmentaria .(àudio)

Tenint en compte que són forces les famílies que han unificat en un únic operador les factures de mòbil, internet i telefonia fixa, ara caldrà que valorin si els hi convé econòmicament el pas a WiFi Penedès. En el cas de no tenir ara ADSL, Sánchez recomana que no es dubti en aprofitar aquesta opció de tenir accés a internet a velocitat suficient gràcies a la xarxa wi-fi.(àudio)

Xavier Pellisa, un altre dels veïns assistents a la xerrada d’aquest dijous, ja anunciava que es passaria a Wifi Penedès perquè el preu és més econòmic i garanteix una major velocitat. Pellisa també valorava que el desplegament resol “un dèficit molt elevat de cobertura que hi ha al municipi.(àudio)

En nom de Wifi Penedès, Jordi Bastardes subratllava que l’empresa té el compromís ferm de redimensionar la xarxa a mesura que hi hagi un creixement d’usurais. A les Cabanyes, un dels 20 municipis on opera Wifi Penedès, ja han renovat equips en tres ocasions des de l’any 2004 per a garantir la velocitat que s’ofereix.wifiMoja2.JPG

Recordem que tres són les opcions de connexió a internet que es podran contractar a partir de dimarts de la setmana que ve a Olèrdola a través de la explotació que l’empresa Wifi Penedès farà de la xarxa d’antenes municipal. Una primer opció és la connexió bàsica, anomenada proxy, que permet la navegació per internet i accedir a correu electrònic, a un preu mensual de 8’5 euros més iva. La connexió estàndard, amb una velocitat de 3 megas, té un preu de 15 euros al mes, més iva. I una tercera opció, a 20 euros més iva al mes, facilita una velocitat de 6 megas. A més, també es pot obtenir telefonia fixa per wi-fi, a un preu de 7 euros+iva i una tarifa plana de 1.000 minuts al mes. A aquests imports cal afegir 100 euros per l’antena receptora i 40 euros més per un ruter, en cas de no disposar-lo.

Tal i com s’assenyala en les xerrades, també s’habiliten zones wi-fi gratuïtes en equipaments municipals, amb un límit de 30 minuts. El desplegament de la xarxa wi-fi a Olèrdola coincideix amb l’aposta que fa l’Ajuntament per l’administració electrònica, consistent en facilitar que els veïns puguin fer els seus tràmits amb l’Ajuntament des de casa, a través de la pàgina web.

Aquest dissabte se celebren les dues xerrades que tanquen aquest cicle dedicat al desplegament de la xarxa d’antenes wi-fi. A les 12 del migdia tindrà lloc la xerrada a Daltmar i a les 5 de la tarda a Can Trabal.

Escolta les entrevites a Xavi Hernàndez, Joana Sánchez i Xavi Pellisa, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions