Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 12a Timbarada de Moja ha reunit aquest dissabte a representants de 12 colles de diables de la comarca

Més de 200 persones van donar ritme i color a una activitat que tornava a contagiar gresca per combatre la calor
La Timbarada s'aturava en 8 punts diferents del poble
La Timbarada s'aturava en 8 punts diferents del poble

dimarts 31 juliol 2012

La forta calor registrada dissabte al migdia  no va impedir que se celebrés amb una contagiosa energia la 12a edició de la Timbarada de Moja. Es tracta d’un recorregut festiu pels carrers del poble, organitzat pels Diables de Moja, que reuneix a timbalers de colles de diables d’arreu de la comarca. Aquest dissabte, comptant els amfitrions, van arribar a ser fins a 12 les agrupacions representades, la qual cosa es va traduir en més de 110 timbalers tocant sense defallir.  El seguici el formaven prop de 250 persones que, des de la plaça de l’Església i fins el Local Nou , van fer fins a 8 aturades en punts d’avituallament líquid. Tot, des de les 12 del migdia i fins les 3.

“Txus” Búrdalo, Cap de Colla dels Diables de Moja,  destacava “el gran ambient” que, com cada edició celebrada, es respirava en aquesta 12a Timbarada.

La Timbarada arriba pels Diables de Moja només unes hores després d’haver assumit una gran feina durant la nit de divendres de la Festa Major. Tal i com resumia Búrdalo, divendres els Diables se’l plantegen com un dia per oferir al poble, mentre que dissabte “és quan disfrutem”

Des dels Diables de Moja enguany també eren conscients que el seu Espectacle de Foc podria compensar l’absència del castell de foc. Per a fer-ho, van comptar amb l’estrena de les dues rodes que llençaven coets, unides per un eix i mogudes per dos diables. També van optar per oferir, en acabar l’acte sacramental, el llançament d’algun element pirotècnic a la mateixa plaça de l’Església.

Més enllà del contingut dels versots, cal reconèixer la feina feta pels diables en els darrers anys. Aquest any han fet un pas endavant en l’evolució de transformar els versots en un espectacle molt proper a les arts escèniques de carrer. “Txus” Búrdalo indica que aprofiten que el divendres “el poble sempre ve a veure els Diables”.

De les colles participants a la Timbarada Búrdalo ens destacava, per la seva fidelitat des de la primera edició, a la colla de La Múnia, que aquest any han estrenat l’agrupació dels diables “Cremats” .

 

Document Actions