Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 2a edició del festival “Olèrdola, la Ciutat Perduda”, el 30 de juny i 1 de juliol

L’espectacle d’arts escèniques fa confluir art contemporani i patrimoni medieval al Conjunt monumental d’Olèrdola

divendres 09 juny 2017

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, actuals gestors del Conjunt monumental Olèrdola, i l’Ajuntament d’Olèrdola organitzen un espectacle d’Arts Escèniques el dia 30 de juny i 1 de juliol, dirigits per l’actor, cantant i músic Antoni Madueño. Serà la segona edició d’”Olèrdola, la Ciutat Perduda”, un Festival que l’any passat s’estrenava durant el primer cap de setmana del mes d’agost comptant amb més de 250 visitants

En aquesta segona edició, Madueño inicia una adaptació de la trilogia de Dant, “La divina comèdia”, prenent com a protagonista l’antic senyor d’Olèrdola, amb el nom de”L’Infern de Mir Geribert”. En properes edicions es continuarà amb el purgatori i el cel. La posada en escena seguirà l’estètica pròpia del festival, això és, una confluència d’art contemporani i patrimoni medieval.

Entre les intervencions artístiques es podrà seguir “La Selva oscura” , creat pel col·lectiu Arpirineus, un grup d’Artistes de les comarques pirinenques però també amb membres de Girona i Barcelona. Es tracta d’un gran volum de branques a manera de laberint il·luminat i envoltat de fum, a través del qual passaran els espectadors. Sobre l’estructura es projectarà un mapping, obra de l’artista visual Sílvia Isach i una banda sonora de Roger Subirana.

A l’interior de la cisterna s’oferirà una de les escenes imaginades pels artistes de totes les èpoques: cossos turmentats que proven de fugir-ne, mentre el fum i el foc els turmenten. El vestuari, l’escenografia i direcció artística de l’espai aniran a càrrec de Keith Khan i la formació en expressió corporal anirà a cura de Carlos Alma, en un taller participatiu que prepararà les actuacions durant la setmana anterior a la realització de l’espectacle.

Al Pla dels Albats es mostrarà una exposició nocturna d’obres del col·lectiu  Artpirineus.  Utilitzaran l’espai de les tombes per fer la representació d’un dels cercles, en què els heretges pateixen les seves penes. Les parets de l’antiga església i els arbres o d’altres estructures, suportaran obra plàstica amb una il·luminació particular.

L’església acollirà una instal·lació d’Antoni Madueño  amb escenes medievals de l’infern, des de les miniatures i frescos medievals fins als inicis del Renaixement, adornant una projecció apocalíptica.  També es podrà visionar una vídeo instal·lació a càrrec de Jordi Murillo - 25 Hombres.

A la muralla es realitzarà l’espectacle “Veni vinum”, de Salvador Giralt , Marc Egea i Jordi Rallo.

Durant “Olèrdola, la Ciutat Perduda” a la sala d’exposicions es podrà veure una mostra de treballs  d’alguns artistes participants.

Document Actions