Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 7a edició de la “Vallmoranta” preveu reunir aquest dissabte a prop de 450 participants

La prova és un referent de les curses d’orientació a Catalunya i els beneficis es destinen a la Marató de TV3

dijous 16 novembre 2017

L’elevat ritme d’inscripcions fa preveure que la 7a edició de la cursa d’orientació solidària “Vallmoranta” comptarà aquest dissabte amb prop de 450 participants. La dada demostra la capacitat d’atracció de la prova, que torna a comptar amb dos recorreguts diferenciats per a facilitar així la participació de persones de totes les condicions físiques i edats. Josep Ventura, responsable tècnic de la cursa, indicava que durant els primers dies d’obertura d’inscripcions ja es van assolir 300 participants, atrets per la possibilitat de poder cloure la Vallmoranta degustant una paella a la Sala de la Societat de Sant Pere Molanta. Aquests darrers dies la inscripció es torna a animar i es preveu que, comptant amb les que es puguin obtenir el mateix dissabte, la xifra d’inscripcions es podrà situar en prop d’aquests 450 participants.(àudio)

La cursa té el propòsit solidari de recaptar fons per a la Marató de Tv3, que engany està dedicada a les malalties infeccioses. En les 6 anteriors edicions, la Vallmoranta ha pogut sumar fins a 25.000 euros d’aportació acumulada a La Marató. A més d’aquest component solidari, les característiques del recorregut han fet que la prova s’hagi convertit en un referent dins del calendari de curses d’orientació a Catalunya, amb participants de nivell arribats d’arreu del país.(àudio)

El nucli organitzador de la cursa el formen companys de generació  que havien compartit treball associatiu al poble com a components del Grup de Joves i de la Societat. L’esdeveniment cuida mantenir el seu caràcter popular i manté un potent arrelament al poble. Per això s’organitza un recorregut més assequible per a poder fer en família a l’entorn del poble. Un altre incentiu és el de poder compartir el dinar de germanor, abans de l’acte d’entrega de premis. Però Josep Ventura assenyala que si es disposés de la pista coberta, aquest acte ple de caliu comptaria amb més participants.(àudio)

La cursa començarà a les 9:30h, amb sortida des de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Els participants tenen un límit de 3 hores per poder trobar el màxim de balises possibles. La novetat tècnica introduïda enguany és que es farà una “sortida llençada” que comporta que els mapes es donin en una zona indeterminada poc després de sortir de l’escola.

Escolta l'entrevista a Josep Ventura, realitzada pel programa "Canal Esportiu" de Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions