Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La biblioteca de l’escola Circell tornarà obrir al públic dues tardes a la setmana

A partir de la setmana que ve, l’horari d’obertura torna a ser els dimarts i els dijous, de 16:30 a 19:00
Se seguiran programant hores del conte
Se seguiran programant hores del conte

dijous 26 setembre 2013

La biblioteca de l’escola Circell de Moja torna a obrir al públic les tardes de dimarts i dijous. Serà a partir de dimarts que ve, 1 d’octubre, en horari de dos quarts de 5 a les 7 de la tarda. Durant aquests dos dies a la setmana el servei estarà a disposició de tots els veïns. S’ofereix servei de préstec de llibres, espai per a la lectura i per a fer deures els infants, així com la programació periòdica d’activitats de dinamització. Xavier Serramià, regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, explica que l’obertura al públic de les biblioteques, com passa amb l’ús del gimnàs, són exemples d’utilització de les instal·lacions escolars per a tothom fora de l’horari lectiu.(àudio)

Serramià recorda que no només es tracta d’obrir la biblioteca, sinó que també s’oferiran propostes relacionades amb el foment de la lectura, com hores del conte i tallers.(àudio)

Aquestes dues tardes a la setmana poden anar a la biblioteca totes les persones d’Olèrdola de totes les edats. Per accedir-hi sols, els infants han de cursar com a mínim el 4t curs de Primària. També poden anar-hi tots els altres nens i nenes d’Educació Infantil, de Cicle Inicial i de 3r de Cicle Mitjà, acompanyats per una persona adulta. Els llibres, revistes i dvd de la biblioteca es poden deixar en préstec. Una setmana en el cas dels llibres de coneixement i dues setmanes pels llibres de contes, ficció i altres. Es poden demanar en préstec un màxim de tres llibres o documents per persona. A la biblioteca també hi ha ordinadors disponibles per a fer recerques d’informació, amb un temps màxim d’utilització de 30 minuts si hi ha llista d’espera. Està prohibit fer xats, jocs o altres aplicacions no educatives.

Aquest és el quart curs que el servei de biblioteca obre a tothom a l’escola Circell, dues tardes a la setmana. L’Ajuntament d’Olèrdola facilita la persones responsable del servei aquestes hores. Com així també fa en el cas de la biblioteca de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, que obre al públic les tardes dels dilluns. A Sant Pere Molanta l’experiència va començar el gener passat i s’espera que, sobretot a partir del coneixement i d’activitats com les hores del conte, l’obertura del servei es vagi consolidant. (àudio)

El propòsit de l’Ajuntament és el d’aprofitar al màxim les prestacions que ofereixen els equipaments públics del municipi. Per això, s’assigna el personal que fa possible l’obertura durant aquestes tardes de les biblioteques de les escoles.

Document Actions