Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La caminada “A cent cap als cent” ha fomentat salut i activitat social entre veïns d’Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos, Torrelles de Llobregat i Badia del Vallès

Prop de 180 persones dels quatre municipis han completat la caminada a Olèrdola aquest dijous, arrodonida amb un dinar a Sant Miquel

divendres 06 març 2020

 

Comptant els veïns que hi han participat del nostre municipi i els provinents de Santa Margarida i els Monjos, Torrelles de Llobregat i Badia del Vallès, aquest dijous prop de 180 persones s’han donat cita per completar la caminada del cicle “A cent cap als cents” que ha acollit Olèrdola.

La jornada ha començat amb la rebuda dels participants al camp municipal de futbol Els Pins de Moja. Després de les paraules de benvinguda de l’alcalde, Lucas Ramírez, i de la regidora de gent gran, Anna Boada, s’iniciava el recorregut de 8’6 quilòmetres fins a Sant Miquel. Es resseguia part de l’antic camí romà o de l’aigua,  passant pel Fondo de la Seguera i Can Castellví. En diferents punts del recorregut, Josep Anton Pérez, de l’empresa de serveis culturals Tríade, oferia als assistents explicacions dels elements patrimonials i paisatgístics presents en la ruta. La jornada s’arrodonia amb un dinar de germanor al local social Rossend Montané de Sant Miquel  i una animada i participada exhibició de ball en línia.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, posava de relleu que l’activitat era una forma de difondre els atractius del municipi entre gent gran de diferents punts de Catalunya.(àudio)

Entre els participants del grup d’Olèrdola hi havia la presència de veïns de diferents punts del municipi. Basili Sesma, veí de Moja, explicava que feia aquest cicle de caminades perquè li permetia conèixer altres llocs.(àudio)

 Imma Ferret,  tècnica de dinamització de gent gran d’Olèrdola i alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, destaca que l’activitat promou la salut i el retrobament entre aquest grup de caminaires.(àudio)

L’Angelina, veïna de Torrelles de Llobregat, era la primera vegada que participava en aquest intercanvi de caminades i ens destacava aquesta vessant social de poder compartir una activitat amb altres veïns del seu municipi i amb persones d’altres localitats.(àudio)

La gent gran és un públic “molt agraït” i segueixen amb atenció les explicacions que es van detallant en el recorregut. Josep Anton Pérez explica que un dels missatges que es difonen és el de situar Olèrdola en el context del Parc Natural, així com les restes arqueològiques i les característiques del paisatge.(àudio)

Després de la positiva experiència d’aquest dijous, la propera cita d’aquest cicle de passejades “A cent cap als cent” serà el proper 1 d’abril a Santa Margarida els Monjos.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

 

Document Actions