Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La caminada de Moja a Montserrat es consolida com activitat “que fa poble”

El participant més veterà en completar el recorregut va ser Rafael Marín, de 76 anys

dilluns 27 juny 2016


Enguany es reduïa la participació però no el gran ambient que marca l’activitat. Dissabte, a les 7 de la tarda, 65 persones començaven des de la plaça de l’Església la caminada nocturna de Moja a Montserrat. En els moments previs a l’inici de la marxa, era ben palpable la barreja de nervis i d’il.lusió entre els participants, conscients de ser protagonistes d’una activitat ben especial que al poble ja s’ha convertit en referència de l’inici de l’estiu. Llevat d’aïllades excepcions producte del cansament, l’endemà al matí arribaven a Montserrat la pràctica totalitat dels inscrits. Des de l’organització, l’Oriol Díaz ens explicava que enguany podien guanyar en qualitat perquè la caminada era més fàcil de portar. (àudio)CaminadaMojamontserrat2.JPG

El col.lectiu “Espardenya rebentada” té cura de tots els detalls per a fer que la caminada es visqui de forma lúdica i amb seguretat. El mateix dissabte inclús van procedir a l’arranjament d’algun tram del recorregut i a introduir lleus variacions de darrera hora per a fer-ho tot més factible per a tothom.(àudio)

Entre els participants hi predominava la franja d’edat que va dels 25 als 40 anys, però també hi havien inscrits més joves i adolescents de 13 anys o bé participants més veterans. El de més edat que va completar el recorregut va ser Rafael Marín, de 76 anys. Ell mateix ens explicava que cada any fa entre 3 o 4 marxes de resistència.(àudio)

Abans d’iniciar la marxa es procedia a fer la fotografia de grup davant de l’església i Núria Ametller interpretava Els Segadors a la flauta travessera. Un cop arribats a Montserrat, l’organització va facilitar la tornada a Moja en autocar o en vehicles particulars. L’activitat s’arrodonia amb un abundant esmorzar al Celler Cooperatiu.

Escolta les entrevistes enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola en l'inici de la caminada, clicant aquí

Document Actions