Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Caminada de Moja a Montserrat torna a convertir-se en un gran acte de lleure popular

Hi van participar 106 inscrits i l’activitat es va desenvolupar sense incidències

dimarts 01 juliol 2014

La Caminada popular de Moja a Montserrat s’ha consolidat com una activitat lúdica de referència a Olèrdola en l’inici de l’estiu. Aquest dissabte a la tarda, amb sortida des de la plaça Tedéum, 106 persones inscrites van afrontar el repte d’arribar l’endemà a primera hora del matí al monestir de Montserrat. Ho van assolir la pràctica totalitat, gràcies a la preparació conscient que portaven. Però també va influir en aquest èxit l’acurada organització, que no va deixar marge per a improvisacions i que parteix d’una concepció de l’ activitat com a proposta de lleure i no competitiva.MOjaMontserrat2.jpg

Per bé que hi predominaven els participants d’entre 20 i 40 anys, hi havia molta diversitat d’edat entre els inscrits. Van prendre la sortida alguns nens que no arribaven als 10 anys, convivint amb adults que passaven dels seixanta. Entre els veterans hi havia Valentín Aguilera, de 62 anys, que explicava que participava en la caminada de Moja per primera vegada i en lloava l’organització.(àudio)

Mèrit de que l’activitat rutlli a la perfecció és del grup “Espardenya rebentada”. Un dels seus  organitzadors, Lucas Ramírez, recordava que les inscripcions no es van acabar animant fins els darrers dies. Per Ramírez, la caminada també és una forma de fomentar el retrobament veïnal. (àudio)

El preu d’inscripció donava dret a rebre avituallament líquid i sòlid durant el recorregut, estar cobert per una assegurança, utilitzar el transport en vehicle en tornar de Montserrat i gaudir de l’esmorzar que completava l’activitat, diumenge al matí, al celler cooperatiu. Tampoc hi falta la samarreta de record.(àudio)

Diferents participants coincidien a l’hora de valorar que una caminada d’aquest tipus és dura i exigent, però les dificultats es veuen compensades per la satisfacció d’assolir el repte d’arribar a completar els 47 quilòmetres de recorregut.

Escolta les entrevistes sobre la caminada, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquícopy_of_MOjaMontserrat3.jpg

 

Document Actions