Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La caminada solidària reuneix 420 persones i permetrà destinar 6.000 € per a Sant Joan de Déu

La gran resposta obtinguda encoratja a promoure cada any una caminada “Magic Line” pels volts de Sant Miquel

dilluns 20 febrer 2017

Les previsions més optimistes es van veure desbordades i aquest diumenge han estat finalment 420 les persones que no es van voler perdre la caminada solidària “Magic Line” pels volts de Sant Miquel. La iniciativa es realitzava a benefici de l’Obra Social de Sant Joan de Déu i els diners que es podran destinar a aquesta causa solidària seran  prop de 6.000 €, una xifra que representa multiplicar per 6 el propòsit inicial fixat.MagicLine2.jpg

La confirmació de participants anava en augment a mesura que s’aproximava la data de la caminada. Per facilitar el correcte desenvolupament de l’activitat,  es va acabar decidint sortir des de davant del restaurant Masia Catalana-La Casa del Conill,i  no pas des de Cal Berger com s’havia planificat en un primer moment. El vermut també va canviar d’emplaçament i es va oferir a la plaça de l’Església per a que tothom pogués gaudir-ne amb comoditat. La caminada fins al cim del Papiol la van realitzar gairebé la meitat dels inscrits, fent els 12 quilòmetres establerts. L’altra meitat dels participants van optar pel recorregut més suau de 8 quilòmetres. Per condicionants d’espai, el dinar que arrodonia la jornada es va haver de limitar a 240 persones. Aquestes xifres són ben clares a l’hora d’indicar que l’activitat va ser un esclatant èxit de solidaritat, tal i com  destacava un dels promotors, el president de l’Associació de Veïns de la Plana Rodona, Xavier Masip. Dels prop de 6.000 euros obtinguts, 1.000 es dedicaran a la “Màgic Line” i la resta es vol destinar a una línea d’investigació oberta a Sant Joan de Déu dedicada al càncer infantil. (àudio)

En una serena però emotiva intervenció, Masip va explicar al local Rossend Montané que havia estat “increïble” el suport que s’havia rebut de tothom . La implicació havia estat “extraordinària” i havia permès superar la idea inicial de comptar amb 100 caminaries i 70 persones participant del dinar. Masip indicava que “no hi ha res més gratificant que sentir el suport solidari de la gent “ i feia notar que a nivell personal “recompensa més donar que rebre”. Masip va recordar que iniciatives solidàries sorgides de la societat civil com la “Magic Line” són necessàries  perquè  “les classes polítiques estan més preocupades” en lobies i estaments de poder que no pas en “donar solució als problemes que tenim”.magicLine3.jpg

Masip interpretava que han estat tres els factors que expliquen aquesta gran resposta assolida. D’una banda, la confiança que genera una institució de referència en investigació com Sant Joan de Déu. De l’altra , que la comarca és solidària com així ho demostra el seu gran teixit associatiu. I també perquè existeix sensibilitat a Olèrdola i a Vilafranca per la pèrdua fa 10 mesos del seu fill Pol. (àudio)

Masip va destacar del Pol la seva força per conviure amb la malaltia durant dos anys i mig, posant l’accent en què   la seva empatia li permetia “relacionar-se i establir  lligams amb tothom”, com així es podia comprovar a l’escola de música, al Base Olèrdola, a l’escola Circell o a l’Institut.  Masip també va reflexionar que “el temps no cura res, quan la pèrdua és injusta”  i va fixar en veu alta el propòsit d’aconseguir que “cap nen hagi d’anar-se’n abans d’hora”. Per això defensava la importància de recolzar petits actes solidaris i no esperar “a que ens ho facin “.

Durant la jornada eren forces els participants en la caminada que demanaven que la iniciativa es celebrés cada any. Masip explica que tenen la intenció de fer-ho així. (àudio)

La voluntat és mantenir la caminada solidària per aquestes dates, evitant coincidir en propers anys amb els esdeveniments de Carnaval.

Escolta l'entrevista feta durant el dinar solidari a Xavier Masip, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions