Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya “Olèrdola recicla!” continua amb una xerrada a Sant Pere i un taller a Moja

La xerrada es fa dimarts al Centre Cívic Gatzara i el taller el divendres a la tarda a La Xarxa
Als assistents de les xerrades se’ls lliura una bossa reutilitzable
Als assistents de les xerrades se’ls lliura una bossa reutilitzable

divendres 13 gener 2017

Després de les festes de Nadal, la setmana que ve es reprenen les activitats associades amb la campanya “Olèrdola recicla!”. Les accions de sensibilització i informatives que agrupa la campanya són impulsades des del passat mes de novembre  per l’Ajuntament d’Olèrdola, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf, amb el propòsit de fomentar les recollides selectives.

Dins de la campanya s’han programat xerrades als nuclis del municipi. Després de les ja fetes a Moja i a Sant Miquel d’Olèrdola, la següent es farà el proper dimarts 17 de gener, a les 19:30h, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta. L’objectiu és incidir en la millora de la quantitat i de la qualitat dels residus recollits selectivament, sobretot de les fraccions dels envasos lleugers, del vidre, del paper-cartró i de la brossa orgànica.

Dissabte 4 de febrer, a les 12:00, la xerrada es farà al Buda bar de la Urbanització Daltmar i dissabte 27 de febrer, també a les 12:00 h, s’ha programat la xerrada al Local Social de la Urbanització Can Trabal.

Als assistents de les xerrades se’ls lliurarà un recurs informatiu i l’obsequi d’una bossa reutilitzable plegable que facilitarà a tothom poder fer una compra sense residus. També es podrà recollir a la xerrada informativa un joc de bosses reutilitzables per fer la recollida selectiva a casa dels envasos lleugers, de vidre i del paper i cartró. En els dies posteriors a les xerrades, es realitzaran visites als establiments comercials i a les llars.

La campanya també inclou tallers de reciclatge. El primer dels tres programats es farà el proper divendres 20 de gener, al Centre Cívic La Xarxa de Moja, a les 6 de la tarda. Porta per títol  “Forjats de cartró. Taller d’elements decoratius” i permetrà que amb elements tan simples com els tubs de cartró es puguin elaborar motius decoratius com quadres, marcs, reixes i altres elements en els que es pot desplegar la creativitat, aprofitant un residu i transformant-lo en un recurs. El taller està limitat a un màxim de 10 participants i té una durada del 2 hores.

Divendres 3 de febrer, a les 17:30 hores, es preveu fer el taller “Fem sabó!. Taller de reciclatge de l’oli de cuina usat”;  i divendres 17 de febrer, a les 17:30 hores, el tercer i darrer dels tallers estarà dedicat a “Les deixalles, un tresor amagat. Taller de bijuteria creativa amb materials reciclables”.

Els tallers es fan al Centre Cívic La Xarxa de Moja i estan oberts a tota la població: Serà necessària la inscripció prèvia a través del número de telèfon 938903502 de l’Ajuntament.

Document Actions