Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La capella romànica de Sant Cugat de Moja podrà ser visitada tots els diumenges a partir del 3 de març

L’obertura ha estat iniciativa de Pere Mitjans i ha comptat amb el recolzament de la parròquia i de l’Ateneu Mogenc

dimecres 13 febrer 2019

 

Qui desitgi visitar la capella romànica de Sant Cugat a Moja ho podrà fer els diumenges, a partir del 3 de març, en horari d’11 del matí a una del migdia. L’obertura al públic d’aquest singular edifici medieval, un dels de més valor patrimonial de Moja, ha estat iniciativa de Pere Mitjans. Conegut al poble per ser el propietari del bar Avinguda, aquest passat juliol va fer el pregó de la Festa Major justament en el pati de la Capella. Li hagués agradat que l’edifici estigués obert llavors i d’aquella experiència va néixer l’oferiment d’obrir ell mateix la capella un dia a la setmana.(àudio)

La capella podrà visitar-se els diumenges fins acabar el mes de juliol. En funció de com es valori l’experiència, es podrien reempendre a partir del mes de setembre. Per a fer possible aquesta reobertura, Pere Mitjans compta amb el suport de la parròquia i de l’Ateneu Mogenc. Ell és el responsable de l’obertura però també comptarà amb un equip de col·laboradors voluntaris que li recolzaran en aquesta tasca.(àudio)

Per Pere Mitjans, obrir la capella és una forma de donar a conèixer el patrimoni a visitants però també als mateixos veïns del poble.(àudio)

Les primeres referències d’aquesta capella daten del segle XI. D’aquest edifici d’una nau coberta amb volta de canó destaca l’exterior de l’absis amb ornamentació d’estil llombard, molt ben conservat. Un cap humà decora una mènsula, figuració habitual durant el romànic. També resulta interessant el campanar, una torre de planta quadrada amb finestres germinades dividides per columnes amb capitells decorats amb motius vegetals.

Document Actions