Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cercavila de la Festa Major de Moja ha comptat amb els gegants de Sant Pere Molanta

El lent ritme de la cercavila acaba deslluint el final del recorregut

dimecres 30 juliol 2014

La cercavila ha estat de nou un dels moments de més participació dels viscuts durant la Festa Major de Moja. L’acte es feia dissabte al vespre i comptava amb el motivat protagonisme del conjunt de balls populars que formen el seguici de la Festa Major de Moja: Drac i Diables petits i grans, gegants i gegantons, panderetes, ball de cintes, capgrossos i ball de bastons “El toc d’Olèrdola”. Enguany, com a colla convidada, es comptava amb la presència dels gegants de Sant Pere Molanta. Un dels membres d’aquesta colla, en Josep Sanchez, explicava que els hi feia molta il.lusió participar en una festa al municipi.(àudio)

Les ganes de viure la cercavila de la Festa Major de Moja eren ben presents entre els integrats dels geganters de Sant Pere Molanta. Una trentena de persones formaven aquest grup, un els més nombrosos de la cercavila de dissabte.(àudio)

La cercavila de dissabte comptava amb detalls que la feien diferent a les cites d’altres festes majors. Un de visible va ser la presència en forces canells del braçalet de la Festa Major, elaborat per l’Associació de Balls Populars. Una altra novetat també la van notar els portadors del Drac. A aquesta peça de bestiari festiu se li han afegit petites rodetes que fan que el seu transport sigui menys feixuc. Això sí, a l’hora de ballar, els portadors senten i porten el drac a la manera clàssica, tal i com destaca el cap de colla de Drac de Moja, Josep Rodríguez.(àudio)

Altres novetats es viuen en l’interior dels balls de Moja. Es detecten incorporacions i renovades ganes de lluir els balls en la festa grossa del poble. Dissabte també era un moment especial pels diables petits que, després de dos anys tocant el timbal, passaven a portar la forca, com era el cas de Biel Olivé.(àudio)

Com en els darrers anys, la cercavila es va completar a un ritme molt lent. Des de l’inici fins a la seva conclusió es van invertir més de dues hores, amb llargs intervals d’aturades. Això va acabar deslluint el final del recorregut, segons coincidien a manifestar diferents representants de balls que participen en la cercavila.

Escolta les entrevistes sobre la cercavila de Moja clicant aquí(1) i aquí (2)

 

Document Actions