Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cercavila de la Festa Major de Moja incorporarà la imatge de Sant Jaume i passarà a ser processó

Dissabte al vespre, la imatge del sant sortirà de l’església i tornarà a entrar en acabar el recorregut de la processó

dijous 23 juliol 2015

La Festa Major de Moja passa a tenir processó. Aquest 2015, la cercavila incorpora com a novetat la imatge de Sant Jaume, patró del poble, que tancarà el seguici festiu. La idea de fer que el sant surti al carrer per la Festa Major va sorgir de les bastoneres “El toc d’Olèrdola” i la va assumir l’Agrupació de Balls Populars. Amb el recolzament de la Comissió de Festes, la proposta va ser exposada al Consell Pastoral. Després de valorar la iniciativa, la novetat va ser acceptada i es va consensuar un protocol d’actuació, tal i com destaca un dels integrants de la Comissió de Festes, Lucas Ramírez.(àudio)

La processó es preveu que comenci a partir de tres quarts de 8 del vespre, des de la plaça de l’Església, un cop acabi la missa. El recorregut que es completarà inclou els carrers Sant Jaume, Germandat, Migdia, Sant Jordi, Carrerada, plaça Major, Santa Maria, Lluís Companys i de nou plaça de l’Església per acabar. El sant tornarà de nou a l’església i al seu interior es cantaran els goigs en honor a Sant Jaume.(àudio)

La previsió dels organitzadors és que la processó s’acabi a dos quarts de 10. Per a que es completi el recorregut amb agilitat, es distribuiran voluntaris que vetllaran perquè la processó sigui fluïda.(àudio)

A hores d’ara ja hi ha un grup de 9 persones que s’han ofert per portar la imatge del sant durant tota la processó.

La incorporació de la imatge de Sant Jaume a la cercavila de la Festa Major de Moja arriba quan, el mes d’octubre de l’any passat, en la Festa Major de Sant Miquel s’introduïa també la novetat d’afegir la imatge de l’arcàngel Sant Miquel a la cercavila de la festa del poble.

Document Actions