Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cercavila de la FM de Sant Miquel reunirà diumenge els balls populars del municipi

La cercavila s’iniciarà a les 12 del migdia i finalitzarà a la plaça de l’Església amb una exhibició folklòrica

dijous 10 octubre 2013

La Festa Major de Sant Miquel d’Olèrdola inclou variats atractius. Un dels reclams de la programació és que incorpora una cercavila amb la participació de balls populars dels tres nuclis històrics del municipi. Hi seran tots, llevat dels Diables i del Drac de Moja i dels Diables de Sant Pere Molanta. L’absència de les peces de foc també marca l’altra cita on coincideixen els balls populars de tots els nuclis: La Trobada d’Olèrdola.

La Cercavila s’iniciarà diumenge a les 12 del migdia, des de l’Avinguda Catalunya, davant de l’Ajuntament, per continuar per la plaça Anselm Clavé i seguir pels carrers Major, Tarradellas i la plaça de l’Església. En acabar la Cercavila hi haurà una exhibició folklòrica de tots els balls. Maria Montané, presidenta de la Societat La Lleialtat, explicava que els hi agrada acollir als balls del municipi.(àudio)

En la cercavila hi prendran part els Gegants, la Bolangera i les Panderetes de Sant Pere Molanta; els balls de Cintes, Gegants, Gegantons, Capgrossos i Panderetes de Moja; els timbalers del ball d’Enveja; i de Sant Miquel, els Llops i el Drac.copy2_of_cercavila1.JPG

Abans de la cercavila, el dissabte a dos quarts de 12 de la nit, es viurà el ball de Festa Major, amb l’orquestra Setson. Es tracta d’una de les activitats que més esforç econòmic suposa pels organitzadors. Des de la Societat esperen que el ball serà molt animat i comptarà amb la presència de molts veïns del poble i del municipi. (àudio)

En la programació de la Festa Major tampoc hi falta un bingo popular. Serà diumenge a dos quarts de 7 de la tarda, amb coca i cava. A Sant Miquel han funcionat amb èxit els bingos que es fan per diferents fetes, la més recent aquest passat 29 de setembre, amb la Festa en honor a Sant Miquel. Maria Montané explicava que és una activitat que fa poble i crea caliu de veïnatge. (àudio)

Durant el bingo es faran els actes de lliurament dels premis de les competicions de dards, ping-pong, petanca, bitlles catalanes i dibuix. En acabar hi haurà la traca de final de Festa Major.

 

Document Actions