Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cercavila i l’entrada de la imatge de Sant Miquel a l’església es consoliden com a actes destacats del diumenge dins la FM de Sant Miquel d’Olèrdola

En bona part dels actes la Festa Major ha estat marcada per la participació

dilluns 16 octubre 2023

Aquest darrer cap de setmana han tingut lloc la pràctica totalitat dels actes de la Festa Major de Sant Miquel. Només resta per celebrar-se el concert de tribut a AC/DC, dissabte a la nit amb la Rosie’s Rock Band, i la traca de fi de Festa. Enrere queda un intens cap de setmana de propostes que han rebut, de manera general, una bona participació. Entre aquestes activitats cal subratllar que la cercavila i l’entrada de la imatge de Sant Miquel a l’església, diumenge al migdia, es consoliden com a actes destacats de la Festa Major.

La cercavila va comptar amb la presència de gegantons portats per joves membres de la colla gegantera de Moja; els capsgrossos, panderetes, panderos i cavallets  de Moja; les panderetes de Sant Pere Molanta, el ball de bastons “El Toc d’Olèrdola” i la colla de tabalers del Ball d’Enveja de Vilanova i la Geltrú. Tancava la cercavila la imatge de Sant Miquel, que havia passat la nit de dissabte a diumenge al vestíbul de l’Ajuntament. No va passar desapercebut el fet que la imatge del sant va ser transportada, en bona part del trajecte fins arribar a l’església, per regidors l’equip de govern: Marian Buta, Jordi Pardo, Jordi Álvarez i l’alcaldessa, Fina Mascaró.

El coordinador de l’acte de l’entrada del sant a l’església, Llorenç Ullate, explicava que obren a tothom la possibilitat de poder portar el sant. Els regidors es van oferir i així va ser com van assumir aquesta funció, tant diumenge en l’entrada del sant a l’església com també dissabte al vespre quan el sant va entrar a l’ajuntament. Llorenç Ullate recordava que aquest acte és iniciativa de l’antic grup d’Els Llops de Sant Miquel, una colla de Diables ara inactiva. El propòsit era el d’incorporar el sant a la cercavila.(àudio)

A Sant Miquel la sortida de la imatge de Sant Miquel de l’església i el seu retorn l’endemà s’associa al so dels tabals de la colla del Ball d’Enveja, de Vilanova i la Geltrú. Dos dels seus integrants, Francesc Martínez i la Cristina, explicava que estaven motivats per participar amb els timbals en la Festa Major de Sant Miquel i contribuir a consolidar aquesta tradició, amb la seva participació des del primer any.(àudio)

Fina Mascaró, alcaldessa d’Olèrdola, assenyalava  que la recepció de l’Ajuntament es va engalanar “com es mereixia” el sant. També explicava que els regidors havien demanat poder ajudar a portar la imatge del sant.(àudio)

Igual que en actes similars fets a Olèrdola des de la posada en marxa del nou  Ajuntament, Mascaró assenyalava que també va partir dels regidors l’ofrena floral que es deixava al sant en nom de l’Ajuntament.

Després de l’entrada del sant a l’església, es va procedir al cant dels Segadors i del Virolai. A continuació, i amb presència final d’una pluja feble, els balls van oferir una exhibició a la pista de la plaça de l’Església.

 

Escolta les entrevistes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions