Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió d’Urbanisme ha aprovat de forma definitiva la modificació del POUM a Viladellops

El canvi plantejat busca preservar els valors i característiques singulars d’aquest nucli del municipi

dijous 13 desembre 2012

 

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona, depenent de la Generalitat, ha aprovat de forma definitiva la modificació del POUM d’Olèrdola a Viladellops. Segons es va exposar des de l’Ajuntament d’Olèrdola en el moment de la seva aprovació provisional, aquest canvi en el planejament urbanístic del municipi busca preservar les característiques i els valors de Viladellops, contemplant la construcció d’habitatges de manera molt limitada i només per atendre creixements vegetatius.

Joan Forns, regidor d’urbanisme, recordava que després de l’aprovació definitiva del canvi del POUM a Viladellops, ara caldrà que es presentin els projectes de reparcel·lació i d’urbanització.(àudio)

El passat mes de juny, el govern municipal d’Olèrdola mantenia una reunió amb la Comissió d’Urbanisme per exposar els continguts de la modificació. La impressió favorable amb la que va sortir la delegació d’Olèrdola, encapçalada per l’alcalde, Josep Tort, s’ha vist ara confirmada amb aquesta aprovació definitiva, que data del 26 de novembre. La proposta inicial comptava amb l’acord del propietari, veïns i de l’Ajuntament “i suposa preveure els instruments de planificació urbanística adequats”, segons resumia en aquell moment l’alcalde.

En una situació ben diferent, d’altra banda, es troba l’ampliació aprovada del polígon de Sant Pere Molanta. Els propietaris del sector han redactat els estatuts per constituir-se en Junta de Compensació. Joan Forns indicava que en aquest àmbit la tramitació està molt alentida, en bona part per la situació econòmica desfavorable.(àudio)

En un altre àmbit de coses, Joan Forns, com a regidor responsable de la brigada de l’Ajuntament, explicava que gràcies a la col·laboració ciutadana i a suggeriments de veïns es poden anar millorant espais públics del municipi. Un exemple recent d’això ha estat la barana instal·lada la setmana passada en les escales que comuniquen la plaça de l’Església de Moja amb el carrer de Sant Macari, després de la proposta feta per veïns. També són forces els suggeriments que rep l’Ajuntament de veïns per a reparar petits desperfectes en voreres o mobiliari urbà. Joan Forns animava a que els veïns comuniquin aquestes incidències a l’Ajuntament, ja sigui per telèfon, via instància o a través del correu electrònic. (àudio)

Joan Forns agraïa la col·laboració ciutadana i la implicació que tenen forces veïns d’Olèrdola en el manteniment i millora dels espais públics.

Escolta l'entrevista a Joan Forns, clicant aquí

 

Document Actions