Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Comissió de Festes de Moja aposta per consolidar el model de Festa del Most iniciat aquest any

Es plantegen poder ampliar la trepitjada de raïm amb més activitats relacionades amb la verema
El taller de maridatge d'embotits i caves tancava la festa
El taller de maridatge d'embotits i caves tancava la festa

dimarts 30 octubre 2012

Caldrà fer alguna correcció però la impressió de la Comissió de Festes de Moja és que la Festa del Most d’aquest 2012 marca un camí que se seguirà en els propers anys. En les darreres edicions les activitats es limitaven a fer un ball i un sopar del Most, amb alguna aïllada proposta complementària. Enguany s’ha pogut donar un salt endavant, amb activitats durant dos caps de setmana i la introducció d’una matinal al Celler Cooperatiu, el dissabte al matí, farcida de novetats i amb trepitjada de raïm inclosa.

Lucas Ramírez, un dels membres de la Comissió de Festes, valorava positivament els actes perquè havien obtingut una bona resposta per part dels veïns.(àudio)

Els membres de la comissió admeten que va existir algun moment de descoordinació a l’hora de plantejar l’inici i el trajecte de la cercavila dels balls, però va ser un detall menor que no pot fer oblidar l’encert del plantejament de la Festa. Infants i grans s’ho van passar molt bé, amb la possibilitat de trepitjar raïm i d’anar amb carro. Xavi Puig, membre de la Comissió, considerava que activitats com aquestes havien tingut un gran impacte entre els infants. (àudio)

Les visites guiades que conduïa Pere Solé van comptar amb una dotzena de participants i els tallers infantils es van anar fent fins prop de les 2. Per la nit, el sopar i el ball amb el trio Quartz van funcionar a plena satisfacció dels 120 assistents.(àudio)

En la segona edició del taller de maridatge dedicat a embotits artesans de Moja i caves del Penedès hi van participar una vintena de persones, en una línea que expressa la voluntat de la comissió de difondre els proctes del Penedès i de Catalunya, tal i com ja es va fer durant el primer cap de setmana de la Festa del Most amb el tast de vins i la sessió de gastronomia amb Oriol Llavina.

La Festa del Most de Moja ja té patró a seguir, amb una matinal forta d’activitats per a un públic familiar. Ara el que es planteja la comissió és poder anar ampliant la proposta, tal i com assenyala Xavier Puig, amb nous elements com la incorporació d’una premsa tradicional o bé fer una activitat pràctica de verema vinculada amb les escoles.(àudio)

La Comissió de Festes vol agrair la col.laboració de les entitats, de “La Cassoleta de Sant Jaume”, del Celler Cooperatiu i del grup gastronòmic “Tres pins” per la seva implicació en els actes.

 

Document Actions