Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La concentració en defensa del 9N reuneix a Olèrdola a una seixantena de veïns

L’acte suposava al municipi el tret de sortida de la campanya “Ara és l’hora” que promou l’ANC

dimarts 30 setembre 2014

Una seixantena de veïns de diferents nuclis del municipi s’han concentrat aquest dimarts davant de l’Ajuntament d’Olèrdola, a partir de les 7 de la tarda, per expressar el seu suport a la consulta del 9 de novembre. L’acció era convocada per l’ANC  i responia a la crida feta perquè els ciutadans de Catalunya participessin en concentracions simultànies davant els seus ajuntaments i reclamessin el dret a decidir a les urnes el futur polític de Catalunya.

Xavier Carrasco, coordinador de l’ANC d’Olèrdola, expressava la seva confiança en què la consulta es pugui dur a terme.(àudio)Concentraci2.JPG

Les concentracions també servien per a donar el tret de sortida a la campanya “Ara és l’hora”. En el manifest llegit durant la concentració es definia aquesta campanya “com la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa, amb cent mil voluntaris que arribaran a totes les cases”. La campanya vol ser festiva “il·lusionant i decidida”. Aquest dimarts ja s’ha fet la primera encartellada als nuclis d’Olèrdola, amb materials que inclouen missatges de persones que exposen com voldrien el país. S’ hi recullen eslògans com “un país amb veu al món”, “un país d’on no hagi de marxar per trobar feina” o un país “on la meva àvia arribi a fi de mes”.(àudio)

L’ANC recorda que “gairebé dos milions de persones vam sortir al carrer per dir que votarem”. També s’assenyala que el 80% de la ciutadania reclama votar, així com una amplíssima majoria del Parlament i més del 90% dels ajuntaments. Des de l’ANC s’indica que aquesta campanya “ens ha de portar fins a les urnes el proper dia 9 de novembre” i es considera que ens trobem davant una oportunitat històrica “per resoldre els problemes nacionals i socials que patim i assegurar-nos un país millor per a tothom”. El manifest finalitza amb la convicció que el 9 de novembre “votarem i guanyarem”.

Entre les persones presents a l’acte hi havia regidors de l’Ajuntament d’Olèrdola, incloent l’alcalde, Josep Tort. Per a ell, l’assistència a l’acte és coherent amb els pronunciaments reiterats del ple de l’ajuntament a favor del dret a decidir.(àudio)

Després de la suspensió de la consulta decretada pel Tribunal Constitucional, les institucions viuen amb incertesa el futur de la convocatòria del 9 de novembre.Concentraci3.JPG

Josep Tort destaca que, dins del marc de la llei, és voluntat de l’Ajuntament d’Olèrdola  posar “les coses senzilles perquè la gent es pugui expressar”.(àudio)

A Olèrdola les enquestes de la campanya “Ara és l’hora” per recollir les opinions dels veïns es preveuen fer el proper 25 d’octubre. Per a fer el porta a porta s’ha calculat que seran necessaris 60 voluntaris. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb l’ANC escrivint un correu electrònic a l’adreça olerdola@assemblea.cat

Escolta l'entrevista a Xavi Carrasco i Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions