Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera Mariàngela Vilallonga qualifica de “meravella” el Conjunt Monumental d’Olèrdola i fa una crida a visitar-lo

Durant la visita que aquest dijous ha fet a Olèrdola, la consellera de cultura ha defensat la necessitat de desenvolupar accions conjuntes de cultura i natura
La consellera de cultura, Mariàngela Vilalloga,  i l'alcalde, Lucas Ramírez
La consellera de cultura, Mariàngela Vilalloga, i l'alcalde, Lucas Ramírez

dijous 02 juliol 2020

La consellera de cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, no ha dubtat en qualificar de "meravella" el Conjunt Monumental d’Olèrdola i ha convidat a visitar-lo. Durant una visita realitzada aquest dijous al matí, la consellera ha destacat que la història de Catalunya “es pot explicar a partir d’aquest jaciment”. A més , la consellera també ha posat en valor que el Conjunt permet gaudir “d’una paisatge espectacular i d’unes vistes extraordinàries”, així com explicar la història del vi al Penedès.(àudio)

En declaracions a l’emissora de ràdio municipal, Canal 20-Ràdio Olèrdola, la consellera expressava que li agradaria “poder fer una bona inversió i donar una empenta” per poder atendre “les necessitats que té encara aquest jaciment”. Mariàngela Vilallonga ha defensat la necessitat de desenvolupar accions conjuntes de cultura i natura . Per això considera que cal signar un conveni entre l’Agència Catalana del Patrimoni Natural, de recent creació, i l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural “perquè els Parcs Naturals i els jaciments arqueològics que estan dins dels Parcs Naturals siguin més sostenibles”.(àudio)

Acompanyada d’autoritats locals, encapçalades per l’alcalde, Lucas Ramírez, la consellera ha conegut de primera mà els treballs de manteniment i de restauració fets al jaciment, així com els grans projectes de futur. Jusèp Boya, director  del Museu d'Arqueologia de Catalunya, posava l’accent en què "han fet els deures" i els projectes planificats a Olèrdola “els tenim molt avançats”  perquè puguin rebre el finançament necessari “en el moment en què el país pugui reobrir la inversió en patrimoni”.(àudio)

Per contingut i “entorn excepcional” Boya entén que Olèrdola està cridada a ser “un dels tractors “ del turisme cultural “d’aquesta zona de Catalunya”.(àudio)

La directora de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, Núria Molist, ha ofert una detallada explicació del jaciment. En el marc d’aquesta visita institucional, també s’ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vilafranca i delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull; i de l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret.

En propers serveis informatius ampliarem les reaccions vinculades a la visita que aquest dijous ha fet a Olèrdola la consellera de cultura.

 

Document Actions