Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La confiança i la consciència dels riscos són claus en l’ús familiar d’Internet

Així s’ha destacat durant el taller d’estratègies familiars d’ús d’Internet impartit aquest dimarts a Sant Pere Molanta
El taller s'ha fet aquest dimarts al Centre Cívic Gatzara
El taller s'ha fet aquest dimarts al Centre Cívic Gatzara

dimecres 11 març 2015

Construir ambients de confiança amb els fills i ser conscients dels riscos d’Internet, van ser dos dels elements presents en el “Taller d’estratègia familiar sobre l’ús d’Internet”, impartit aquest dimarts a la tarda al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta. L’activitat l’organitzava l’Ajuntament d’Olèrdola, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i va comptar amb la participació activa d’una desena de pares i mares. Tomàs Moré, responsable de conscienciació del CESICAT(Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya), va ser l’encarregat de conduir el taller. El propòsit era el d’oferir una sessió d’experimentació i de “desvetllament”, tractant dubtes i aplicant exercicis pràctics. Un criteri bàsic de prevenció que recomana Moré és el de la construcció confiança.(àudio)

Moré posava l’accent en què a Internet s’anivellen els riscos, atès que la xarxa ens pot posar en contacte amb tot el món. Els riscos, com en la vida real, els podem agrupar en els enganys, les informacions que no són certes o el contacte amb persones desconegudes.(àudio)

Entre les famílies existeix una creixent sensibilitat sobre les potencialitats d’Internet i les seves aplicacions d’oci i educatives. La preocupació sobre els riscos també hi és però ara els pares se senten més capaços per afrontar-les.(àudio)

Algunes recomanacions concretes que es difonen des del CESICAT per infants i pre adolescents majors de 10 anys són, en l’àmbit de la missatgeria instantània i els xats, fer servir noms inventats o neutres en el nom d’usuari; compartir la contrasenya per al correu i la pàgina de jocs només amb els pares o tutors i no enviar fotografies personals a un grup si se sap que algú pot fer-ne un mal ús. També s’assenyala que als jocs connectats en xarxa hi ha usuaris que no són amics, per això es recomana no quedar amb persones que s’ha conegut només a la xarxa sense avisar els pares.

Escolta l'entrevista a Tomàs Moré, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions