Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consulta a l’escola Circell sobre la jornada continuada es tanca amb una participació del 28%

El 55% dels vots emesos es mostren a favor de la jornada compactada i el 39% opten per la jornada partida

divendres 17 gener 2014

La consulta sobre la jornada continuada convocada aquest dijous a l’escola Circell de Moja ha tingut una participació modesta. S’han emès 126 vots, el 28% del cens. El 55% dels vots(70 d’aquests 126) s’han pronunciat a favor d’un horari de jornada continuada. El 39’6%(50 vots) no creuen convenient l’horari compactat i 6 persones(un 5%) han optat per marcar l’opció “abstenció”.Les dades de participació d’aquesta consulta són equiparables als registres de participació en eleccions al Consell Escolar de l’escola. La directora del centre, Mercè García, indicava que esperaven que aquesta consulta a les famílies hagués comptat amb més seguiment. Un dels factors que explicaria aquesta baixa participació, segons García, és que la consulta “no era decisòria”.(àudio)

El procés que ha conduït a la celebració aquest dijous de la consulta es va iniciar el juny passat, quan dues famílies exposaven la proposta de sol·licitud de jornada continuada a la direcció de l’escola. El Consell Escolar va acordar demanar un aval del 25% de les famílies per tal de tirar endavant la consulta i abans d’acabar el curs passat, les famílies presenten aquest percentatge de signatures perquè es faci la votació. El 9 de desembre tenia lloc un reunió general amb el debat dels pros i contres de la jornada escolar partida i la jornada escolar continuada. Un dels aspectes positius que destaca García del procés és que s’ha debatut sobre dues opcions que poden ser vàlides.(àudio)consulta1.JPG

El Departament d’Ensenyament no es planteja introduir la jornada compactada a les escoles de primària. Davant la denegació de sol·licituds presentades per les escoles, el mateix departament va comunicar a les direccions dels centres que no demanessin aquesta opció.(àudio)

A Catalunya hi ha 7 centres de primària que tenen autoritzada, per circumstàncies especials, la jornada compactada. D’aquí 3 anys el Departament preveu avaluar com estan funcionant aquestes proves. Fins llavors, no autoritzaran la jornada compactada en cap centre més, encara que ho demanin. En declaracions a La Xarxa de Comunicació Local, la responsable d’Organització de Centres del Departament d’Ensenyament, Isabel Sánchez, afirmava que “no contemplen la possibilitat que els centres de primària demanin la jornada continuada”.(àudio)

Des de la direcció de l’escola Circell s’ha interpretat que els resultats d’aquest dijous expressen “que hi ha un sector de famílies que mostren interès per aquest canvi” , però també evidenciarien que la qüestió no desperta “un neguit enorme”.

Escolta l'entrevista a Mercè García, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions