Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat difon a Sant Pere els drets i deures dels consumidors

Adverteixen de l’increment de queixes relacionades amb la compra i venda a domicili
La xerrada es va fer al Casal d'Avis
La xerrada es va fer al Casal d'Avis

dimecres 09 octubre 2013

Dins de les activitats que organitza la regidoria de gent gran de l’Ajuntament d’Olèrdola, aquest dimarts a la tarda el Casal d’Avis de Sant Pere Molanta ha acollit la xerrada “Drets i deures dels consumidors”, a càrrec de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat-Salut, Consum i Alimentació.

Una de les tècniques voluntàries de la Coordinadora d’Usuaris, Jéssica Villa, subratllava la importància de conèixer els drets que tenim com a conusmidors, però també els deures. (àudio)

Entre els deures dels consumidors, es va incidir en què cal llegir els contractes abans de signar-los i demanar tiquets o factures de compra. La factura i els tiquets han de ser en paper durador, donat que ja no es permet fer-ho en els anomenats “papers tèrmics”. El consumidor ha de tenir un model de contracte amb les condicions generals abans de signar-lo. També es recorda que la publicitat, la promoció i informació de productes i serveis no poden induir a la confusió. Tampoc hem de passar per alt que les empreses tenen un màxim d’un mes per a respondre una reclamació i que les companyies de serveis bàsics(com l’aigua, el gas, la llum o el telèfon) han de disposar d’un telèfon gratuït per incidències i reclamacions.

Villa també advertia que amb la crisi han augmentat les operacions de compra i venda per domicili i les reclamacions relacionades.(àudio)

Un altre advertiment és el de recordar que en les compres per internet també disposem dels mateixos drets i deures.(àudio)

La Coordinadora indicava que les queixes presentades a bancs i caixes encapçalen les reclamacions dels consumidors aquest darrer any, desbancant en aquest rànquing negatiu a les demandes presentades per telefonia i internet. A Olèrdola, el proper dimecres 23 d’octubre s’ha convocat una nova xerrada, en aquest cas al Casal d’Avis de Moja, per parlar dels subministraments bàsics.

Escolta l'entrevista a Jéssica Villa, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions