Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cursa “Vallmoranta” posa a prova orientació i capacitat física de 260 participants

Joaquín del Rio guanya amb autoritat la segona edició de la cursa d’orientació solidària de Sant Pere Molanta
En aquesta 2a edició, la cursa va ser més exigent
En aquesta 2a edició, la cursa va ser més exigent

dilluns 19 novembre 2012

 

 

 

Una cursa d’orientació no només posa a prova la capacitat física dels participants. També es requereix sentit d’orientació per a prendre decisions encertades sobre els itineraris a seguir, amb el guiatge d’un mapa. Així es va comprovar en la segona edició de la cursa Vallmoranta, la Cursa d’Orientació Solidària de Sant Pere Molanta, que s’ha celebrat aquest dissabte al matí amb la participació 260 persones inscrites.J.delRio.JPG

El guanyador de la cursa llarga, Joaquín del Rio, va demostrar excel·lència a l’hora de combinar resistència física i una eficient orientació. I és que la cursa aquest any demanava prendre decisions ràpides si es volia completar en la seva totalitat. Eren 30 balises que s’havien distribuït en un àrea de 12 quilòmetres quadrats i el límit de temps per trobar-les era de 3 hores. Algunes balises estaven situades prop de Sant Miquel, altres demanaven pujar la carena del Papiol o anar fins a prop de l’Arboçar, a Cal Bertranet. Joaquin del Rio les va trobar totes trenta amb un temps de 2 hores i 44 minuts. Va ser l’únic que ho va poder fer, acumulant un recorregut superior als 17 quilòmetres. Aquest experimentat atleta de raids de muntanya viu a Vilanova i l’any passat va quedar segon a Sant Pere Molanta. En aquesta ocasió reconeix que la cursa ha estat més exigent. (àudio)

En segona posició de la cursa llarga va quedar Joan Borràs i en tercera, Joan Riera, tots dos amb menys puntuació i més temps que Joaquín del Rio.Vallmoranta.JPG

La cursa curta, de 5 quilòmetres, tenia un caràcter més social i convidava a participar-hi en família. La va guanyar l’equip integrat per Xavier Sánchez i Llorenç Sánchez.

El responsable tècnic de la prova, Josep Ventura, explica que es va plantejar el recorregut de manera que els participants de més nivell haguessin de dubtar sobre  si buscaven assolir la màxima puntuació, a risc d’entrar fora de temps. (àudio)

La cursa curta és un molt bon exercici per a educar als infants a treballar en equip, tot fent una activitat física en família i a la natura, tal i com assenyala Josep Ventura.(àudio)

El grup de Joves de Sant Pere Molanta va superar de nou amb molt bona nota  aquest repte organitzatiu que s’havien plantejat. El balanç final de recaptació encara no està tancat, però s’estima que gràcies a la cursa Vallmoranta es podran aportar una quantitat propera als 2.500 euros a la Marató de TV3.

Escolta entrevistes a Joaquín del Rio i Josep Ventura

Més informació de la cursa, amb classificacions detallades a www.vallmoranta.com

Document Actions