Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cursa de “pocket bikes” de Sant Pere Molanta arriba dissabte a la seva 10a edició

És el 9è memorial Ferran Badia i l’acte s’inclou dins de la Festa Major de Sant Pere Molanta

dijous 14 agost 2014

Minúscules però amb potència. Les pocket bikes són motocicletes de mides reduïdes però amb cilindrades com les dels ciclomotors. Qui desitgi veure-les en acció, té l’oportunitat de fer-ho aquest dissabte 16 d’agost a la tarda. Dins del programa de la Festa Major de Sant Pere Molanta s’ha programat la 10a cursa de pocket bikes-9è memorial Ferran Badia. Les inscripcions es podran fer de les 4 a dos quarts de cinc de la tarda, a Vila Maimona. En aquest sector de Sant Pere Molanta, s’habilitarà un circuit per on competiran en dues modalitats les pocket bikes. A dos quarts de 5, ho faran els participants en la categoria júnior, a partir dels 14 anys. Després tocarà el torn de la prova sènior.

La prova és organitzada per l’Associació d’Amics Ferran Badia. Un dels seus integrants, l’Oriol Orejuela, explicava que la cita reuneix a persones que van a competir però també a participants que només busquen passar-s’ho bé.(àudio)

L’origen de la prova es remunta a fa 10 anys, quan el Grup de Joves va impulsar l’activitat responent a l’afició que hi havia per les pocket bikes entre forces joves del poble. La creació de la cursa va coincidir amb l’aparició d’altres proves de pocket bikes a la comarca, que en l’actualitat ja han desaparegut. A Sant Pere Molanta la prova es manté per la fidelitat dels participants, la bona resposta de públic i per l’incentiu que suposa poder disposar d’un circuit com el que s’habilita a Vila Maimona.(àudio)

L’organització té cura de tots els elements de seguretat. Hi ha ambulància durant la prova i s’instal·len tanques protectores als revolts, fetes amb pneumàtics o bales de palla.(àudio)

El sistema de competició també fa que el cursa no perdi interès en cap moment. En la categoria d’adults, s’han fixat dues tandes de 10 voltes al circuit. Durant la primera, la graella de sortida s’estableix per ordre d’inscripció. En la segona tanda, l’ordre es fa per classificació invertida. Els primers en arribar passen a ser els darrers en la segona graella de sortida, afavorint així que es puguin veure avançaments en la prova.

Escolta l'entrevista a Oriol Orejuela, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions