Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La d’aquest 2015 ha estat la Romeria del Rocio d’Olèrdola més seguida dels darrers 4 anys

Èxit del concert amb d’Aky i Los Bordones i presència d’una setantena d’autocaravanes a la Muntanyeta

dilluns 15 juny 2015

 

La 16a edició de la Romeria del Rocio d’Olèrdola, celebrada aquest cap de setmana a la Muntanyeta, ha estat la més participativa de les fetes en els darrers quatre anys. Ha augmentat la xifra de persones que han acampat a la finca municipal per a seguir l’activitat, especialment en autocaravanes. També han estat més les persones que acompanyaven dissabte al vespre la imatge de la verge del Rocio, des de Daltmar fins a la Muntanyueta. I el concert de dissabte a la nit, amb els grups d’AkY i Los Bordones, reunia a una gran afluència de públic enmig d’un gran ambient lúdic.Rocio2.JPGRocio1.JPG

Vicente Valderas, del Centre Cultural Virgen del Rocio d’Olèrdola, assenyalava com un dels factors de l’èxit la gran implicació dels participants. També feia notar que s’havien instal.lat a la Muntanyeta per a seguir la Romeria una setantena d’autocaravanes.(àudio)

Valderas agraïa el suport de l’Ajuntament i lloava les característiques de la finca municipal de la Muntanyeta per acollir actes d’aquest tipus.(àudio)

La Romeria va començar amb un retard d’una hora respecte l’horari previst perquè van ser moltes les persones que van fer ús del servei d’autocar gratuït que l’organització posava a disposició de qui ho desitgés per desplaçar-se de la Muntanyeta a Daltmar. Des d’allà, s’iniciava el trajecte a peu en Romeria fins a la Muntanyeta. Acompanyant la “Blanca paloma” s’estima que van reunir-se prop de 500 persones, segons l’organització. Durant bona part del recorregut, la imatge de la verge del Rocio va ser portada per membres de la Hermandad de Antiguos Legionarios de Barcelona, que tornaven a la romeria després de 5 anys. Amb solemnitat militar, ells van ser els encarregats d’entrar la verge a la Muntanyeta fins portar-la dins la seva caseta.

Abans de la missa rociera, oficiada per mossèn Valentí, Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola,va inaugurar la festa. En la seva intervenció va destacar que la romeria millorava cada any i va anunciar el compromís de l’Ajuntament de recolzar a les entitats que estiguin disposades a fer “activitats obertes i que reuneixin el municipi”. Ramírez lloava la romeria perquè permetia oferir un ambient de festa i facilitava la cohesió dins del municipi.(àudio)

Des de la primera romeria, una de les entitats fidels a la romeria del Rocio d’Olèrdola és la Casa d’Andalusia de l’Alt Penedès, amb seu als Monjos i que compta amb el cor rociero “Aire de las marismas”. Una de les seves integrants, Monti Diaz, subratlla que aquest any la romeria “havia estat molt bé”. (àudio)Rocio3.JPG

La d’aquest 2015 també serà recordada per haver estat la romeria que ha registrat un salt en la presència d’autocaravanes. Mercedes, provinent de Badalona, explicava que es van assabentar de l’esdeveniment a través d’un fòrum d’autocaravanistes a internet i van decidir venir.(àudio)

A un ritme pausat i més tranquil, la Romeria diumenge va comptar amb l’exhibició dels quadres de ball de Canyelles i es va servir una paella popular.

Escolta les entrevistes relacionades amb la Romeria, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

Document Actions