Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La d’Olèrdola és l’única web d’ajuntaments del Penedès que compleix el 100% en transparència

El segell Infoparticipa de la UAB ha certificat que la web municipal ha assolit els 52 requisits que s’avaluen

dilluns 29 febrer 2016

La web de l’Ajuntament d’Olèrdola ha obtingut la qualificació de 100% de transparència que atorga el segell Infoparticipa. La d’Olèrdola es converteix així en l’única web municipal del Penedès que assoleix tots els requisits de transparència que s’avaluen. I una de les poques d’arreu de Catalunya en obtenir-los entre els municipis de menys de 5.000 habitants.

El segell Infoparticipa és un certificat que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) als webs dels ajuntaments d'acord amb els resultats d'avaluar la informació que publiquen a partir de 52 preguntes bàsiques sobre quins són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i  quines eines proporcionen per a la participació ciutadana. Les dades de les valoracions, amb els percentatges de compliment de cada municipi, es publiquen en el "Mapa Infoparticipa", una plataforma en línia elaborada des de l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de l'UAB.

Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola encarregat del projecte, explicava que es tracta d’una molt bona notícia que es portava temps esperant.(àudio)

Les dades que s’avaluen són “molt transversals” i inclouen l’accés a dades de publicitat activa, retribucions dels càrrecs electes i les seves declaracions patrimonials o informació dels contractes que signen amb l’ajuntament empreses de serveis.(àudio)

Les avaluacions a les webs municipals són periòdiques i sense el coneixement dels ajuntaments. Per l’Ajuntament d’Olèrdola el repte és ara mantenir aquesta excel·lència que ha conduït a situar-se com la web més transparent entre les webs municipals del Penedès. (àudio)

En una data encara per determinar, Infoparticipa lliurarà als municipis catalans  que hagin complert el 100% dels criteris un segell que els acredita com administració  que ha assolit el màxim grau d’excel.lència en transparència.

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions