Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La defensa de la igualtat de gènere i de la diversitat, eixos compartits de la proposta municipal i europea d’ERC

La candidata a les Eleccions Europees, Georgiana Ciupag, visitava dissabte les urbanitzacions d’Olèrdola i intervenia en un acte amb membres i col·laboradors de la llista d’ERC

dimarts 14 maig 2019

 

Georgiana Ciupag, catalana d'origen romanès, membre de la llista a les Eleccions Europees per ERC va visitar les dues urbanitzacions del municipi aquest dissabte al matí i es va interessar per l'estat dels serveis en aquests nuclis. En la seva estada a Daltmar i Can Trabal va explicar que Europa disposa de Fons Estructurals que serveixen per la cohesió econòmica, social i territorial i per assolir objectius estratègics dins de la Unió Europea per un creixement intel·ligent, sostenible i integrador. En aquest sentit va apuntar que cal treballar per assolir solucions i compromisos a tots els nivells, “i amb l'esforç de tots,  resoldre les mancances i les problemàtiques estructurals”. Va concloure que això supera l'àmbit municipal i que tan sols es podrà aconseguir si qui defensa els drets socials i qui demana la igualtat en els serveis té força per fer sentir les demanes veïnals a les administracions: Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació, Generalitat, Congrés i Senat, o Parlament Europeu.  

Ciupag, veïna de Vilafranca, és la número 10 de la llista d’ERC a les Eleccions Europees. Encapçalada per Oriol Junqueras, la candidatura integra també a EH Bildu i al BNG, sota la denominació “Ara Repúbliques”. A Can Trabal, en una entrevista amb Canal 20-Ràdio Olèrdola, Ciupag defensava la paritat “perquè les dones estem sobradament preparades” i posava l’accent en què una de les prioritats d’ERC a Europa i al nostre país és frenar l’extrema dreta.(àudio)

Ciupag entenia que els valors del feminisme i de la diversitat que defensa ERC estan plenament recollits en la candidatura que presenta ERC en les eleccions municipals a Olèrdola. Per a il·lustrar-ho, recordava que la llista l’encapçalen “tres dones valentes i compromeses” i inclou Marian Buta, català d’origen romanès.(àudio)

Marian Buta , número 5 de la llista, explica que abans de viure a Moja ja va participar en la candidatura d’ERC a Olesa de Bonesvalls.  La d’ERC és l’opció política més pròxima a la seva ideologia i se sentia identificat amb els valors i creences d’Oriol Junqueras. En clau local, Buta subratlla la fortalesa de la llista d’ERC, el seu treball constant i que les decisions es prenen des del consens.(àudio)

Buta assenyala que  “la diversitat enriqueix el nostre municipi” i es mostrava convençut que els olerdolencs que votin ERC a les Europees també ho faran a les municipals.

Escolta l'entrevista a Georgiana Ciupag i a Marian Buta, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions