Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La depuradora de Sant Miquel i seguir millorant la xarxa d’aigua, entre les propostes destacades d’ApO en l’apartat de serveis públics de qualitat

El candidat a la reelecció, Lucas Ramírez, posa de relleu la diversitat i representativitat d’ApO, amb candidats de tot el municipi

divendres 19 maig 2023

En un àgil acte celebrat aquest dijous al vespre al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola, ApO oferia el seu primer acte públic en aquesta campanya electoral. L’acte es va centrar en exposar el programa, fer un balanç resumit de la feina feta i la presentació dels candidats. El programa organitza les 69 propostes que inclou en cinc grans eixos: urbanisme accessible i cohesionador; municipi sostenible; un ajuntament proper i participatiu; proximitat amb les persones; i serveis públics de qualitat.

Yolanda Peris, veïna de Sant Miquel i número 6 de la llista d’Apo, va ser l’encarregada d’exposar l’apartat de serveis públics de qualitat. Una de les actuacions destacades que inclou és la col·laboració amb la Mancomunitat per a la construcció de la depuradora de Sant Miquel. També ApO proposa seguir invertint en xarxa d’aigua, executar el projecte de fibra òptica o reclamar la millora de cobertura mòbil. Peris també indicava que s’estava avaluant les característiques del pavelló a Sant Miquel(àudio)

En el programa d’ApO també s’hi recull la dotació de fibra òptica als locals municipals, executar el projecte d’enllumenat als barris, dotar d’ajuts a les masies sense enllumenat públic i instal·lar fonts als locals municipals.

Lucas Ramírez, candidat a la reelecció encapçalant per tercera ocasió la llista d’Apo, destacava que l’ACA ja havia inclòs en el seu pla d’inversions la construcció de la depuradora de Sant Miquel. (àudio)

Grup divers i representatiu del municipi

Durant l’acte Yolanda Peris va destacar que, després d’incorporar-se a ApO fa quatre anys, participava al grup perquè ApO és un grup divers i que treballa en equip.(àudio)

Un altre dels veïns de Sant Miquel presents a la llista d’ApO és  l’exregidor Joan Forns, que ocupa una posició de suplent en la candidatura. En una entrevista a l’emissora municipal, valorava  que, des de la seva creació, ApO havia tingut capacitat de renovar les seves llistes.(àudio)

Forns es mostrava convençut que ApO podrà revalidar la seva majoria absoluta.(àudio)

Balanç de la feina feta

Abans de fer durant l’acte un resum de l’obra feta, Ramírez va explicar que el pavelló a Sant Miquel no s’havia realitzat perquè suposava una despesa de 7 milions d’euros. Després de fer-se un estudi de viabilitat a través de la Diputació, tal i com es va exposar en una reunió pública, ara l’ajuntament avalua les condicions necessàries per a fer un pavelló que suposaria una inversió més reduïda, de 2’5M d’euros. Aquests apartats necessaris d’avaluar per adequar la instal·lació a les necessitats del municipi serien, segons indicava Ramírez, els costos de manteniment, l’activació de major activitat esportiva al municipi i comptar amb estructura per dinamitzar la instal·lació.

Destacant realitzacions del govern liderat per ApO que incidien en Sant Miquel, Ramírez va assenyalar la redacció dels projectes d’accessibilitat, la cessió dels terrenys per a fer la depuradora de Sant Miquel, la implantació del porta a porta, les millores en els serveis de jardinera( passant de 2 a 5 operaris) i en el de neteja viària, així com la millora de les rotondes d’entrada al poble, l’accessibilitat al carrer Major, el treball per consensuar un carril ciclable i de vianants de Sant Miquel a Vilafranca amb connexió segura amb el Sant Sepulcre, el manteniment de les franges perimetrals, la pavimentació de camins i la reforma de la casa consistorial.

En l’inici de l’acte Lucas Ramírez posava l’accent en què ApO era un grup divers, que comptava amb persones de tot el municipi a la seva llista i que tenien en comú el seu treball per Olèrdola. Un altre tret d’ApO que destacava Ramírez és la capacitat de renovació de la candidatura. Ramírez agraïa el suport incondicional rebut per l’assemblea d’ApO per seguir encapçalant la candidatura.(àudio)

Ramírez també subratllava que en el programa d’ApO no es diferenciava per actuacions a fer en cada nucli sinó que s’organitzava per propostes que serveixen per resoldre necessitats de conjunt del municipi. Ramírez posava l'accent en què tenien en propòsit de "fer més Olèrdola" i de que tothom se senti del municipi.

En propers serveis informatius de seguiment dels actes d’ApO detallarem els altres quatre apartats centrals del seu programa electoral.

Escolta l’entrevista a Yolanda Peris, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Joan Forns, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions